elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els castellonencs denuncien que parlar amb l'Ajuntament és "missió impossible"

Ajuntament de Castelló
Ajuntament de Castelló
  • El PP s'ha fet eco de les queixes veïnals que arriben a l'Oficina Ciutadana

MÉS FOTOS
Els castellonencs denuncien que parlar amb l'Ajuntament és "missió impossible" - (foto 2)

La portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denúncia les nombroses queixes veïnals que arriben fins a l'Oficina Ciutadana del PP, situada al carrer Governador número 2, per la ‘missió impossible’ que suposa que atenguen el telèfon a l'Ajuntament de Castelló.

“Des del PP instem l'equip de govern d'Amparo Marco a habilitar els mitjans materials i humans necessaris per a garantir l'atenció ciutadana a l'Ajuntament i no continuar dificultant l'accés dels castellonencs a la seua administració més pròxima. Si és necessari reforçar el personal, que es reforce perquè ningú quede desatés a la ciutat”, explica Carrasco.

Es tracta d'un malestar generalitzat que els veïns venen denunciant des de l'inici de la pandèmia i que no ha millorat amb la desescalada. El servei 010, que és el telèfon directe per a contactar amb l'Ajuntament, està en tràmits de ser externalitzat, tal com ha aprovat l'equip de govern municipal, “la qual cosa demostra que el propi equip de govern reconeix que el servei telefònic d'atenció ciutadana no està funcionant com deuria”, apunta Carrasco.

D'altra banda, la portaveu Popular apunta que “a més de la desesperació que no agafen el telèfon se suma la demora de fins a un mes per a realitzar tràmits de manera presencial, la qual cosa fomenta la desigualtat entre castellonenques que no poden o no volen recórrer a la via telemàtica per a contactar amb l'Ajuntament. Cap recodar que hi ha molta gent gran que no té per què tindre Internet a casa o saber manejar-ho, ni s'ha de crear-los la dependència d'haver de recórrer a algú perquè tramite per ells documentació personal. La solució passa per activar els dos llits, el presencial i l'en línia en igualtat de condicions”.

Mentre en tots els àmbits s'està apostant per la volta a la presencialitat per a agilitar i facilitar tràmits amb l'administració, “l'equip de govern municipal continua descurant l'atenció ciutadana, una cosa tan necessària per a atendre els problemes reals dels castellonencs i donar-los solució”, afig.

“Els castellonencs paguen impostos de primera, dels més elevats amb un IBI que és el segon més car d'Espanya, per al poc que reben a canvi per part d'un govern municipal que descura aspectes tan fonamentals com l'escolta veïnal i la solució dels problemes en el dia a dia”, conclou Carrasco.

Pujar