27 d’octubre de 2020 27/10/20

Un castellonenc d'11 anys, quart en el Campionat Mundial de Càlcul Mental de la Xina

Un castellonenc d'11 anys, quart en el Campionat Mundial de Càlcul Mental de la Xina - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Un castellonenc d'11 anys, quart en el Campionat Mundial de Càlcul Mental de la Xina - (foto 2)

  Amb tan sols 11 anys, Maikel Amores, un alumne de l'IES La Plana de Castelló, acaba d'aconseguir un 4t lloc en el Campionat Mundial de Càlcul Mental que s'ha celebrat fa uns dies a la ciutat xinesa de Foshan -molt prop d'Hong Kong-.

  Per a obtindre aquest 4t lloc en la seua categoria, Maikel ha hagut de mesurar-se enfront de 700 participants de tot el món i enfrontar-se a un gran repte: resoldre 70 operacions matemàtiques en menys de 5 minuts de temps.

  Tot això amb l'única ajuda de la seua agilitat mental i d'un àbac, un instrument mil·lenari de càlcul. la Xina, Rússia, l'Índia, Malàisia, Mèxic o Filipines, són només alguns dels 16 països que han tingut representació en el Campionat Mundial de Càlcul Mental en el qual Maikel ha participat al costat d'altres tres alumnes espanyols: Guillermo i Adriana Deu (Lleó) i Mauro González (Galícia).

  Els 4 participants espanyols són alumnes de ALOHA Mental Arithmetic, una activitat extraescolar que cada any prepara a més de 15.000 alumnes espanyols en la disciplina del Càlcul Mental. En aquesta edició del Campionat Mundial – celebrada el 20 de juliol– tots els representants espanyols han rebut un reconeixement per la posició obtingut dins de la seua categoria.

  Pujar