29 de novembre de 2020 29/11/20

Castelló treballa per a signar l'agermanament amb la ciutat romanesa de Targoviste

Castelló treballa per a signar l'agermanament amb la ciutat romanesa de Targoviste - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Castelló treballa per a signar l'agermanament amb la ciutat romanesa de Targoviste - (foto 2)
  Castelló treballa per a signar l'agermanament amb la ciutat romanesa de Targoviste - (foto 3)
  Castelló treballa per a signar l'agermanament amb la ciutat romanesa de Targoviste - (foto 4)

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut avui una trobada amb l'alcalde de Targoviste, Cristian Stan, en el qual també han participat, entre uns altres, el regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo; l'intendent general cap de la Policia Local, José Luis Carque; el regidor d'origen romanès de l'Ajuntament de Castelló, Manuel Paduraru; el vicealcalde de Targoviste, Cosmin Bozieru; el cap de la Policia Local de Targoviste, Gheorghe Dinu, i la vicerectora de la Universitat de Valahia, Claudia Gilia.

  En la reunió, Marco i Stan han reafirmat la voluntat d'ambdues ciutats d'agermanar-se per a ampliar la col·laboració que ja existeix entre els dos municipis. Tots dos dirigents han coincidit a destacar que la relació entre Castelló i Targoviste és molt estreta, ja que gran part de la nombrosa comunitat romanesa que resideix en la capital de la Plana prové d'aquesta localitat.

  Fruit d'aquesta relació, des de l'any passat les policies locals de les dues capitals col·laboren, al costat de la Càtedra EuroCop de Prevenció del Delicte de la Universitat Jaume I, en un programa que permet intercanviar experiències policials i serveix per a exportar el model de proximitat que es desenvolupa en la ciutat de Castelló. La intenció de tots dos alcaldes és continuar amb aquesta col·laboració en matèria de seguretat ciutadana, per al que està previst que agents de Targoviste uniformats viatgen fins a Castelló per a patrullar al costat de policies locals i conèixer in situ el model de policia de proximitat.

  Per la seua banda, l'alcaldessa, Amparo Marco, ha indicat que la intenció de tots dos governs locals és agilitar els tràmits per a signar un agermanament “real, efectiu, que no es quede en un acte polític sobre el paper, ja que volem ampliar la nostra cooperació amb Targoviste a altres àmbits com l'econòmic, cultural i educatiu pel bé de les dues ciutats i, sobretot, dels seus veïns i veïnes”. Per a finalitzar, Marco ha afegit que “més de 17.000 persones d'origen romanès viuen en la nostra ciutat i la seua integració exemplar ha enriquit la nostra societat i ha contribuït al mestissatge cultural en aquests temps de globalització i universalització”.

  Pujar