elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló tanca demà el MUT! amb espectacles d’art públic intercultural

Castelló tanca demà el MUT! amb espectacles d’art públic intercultural
  • La sisena edició del Festival d’Arts Escèniques Sense Text de Castelló arrancà ahir amb molta energia, humor i espectacularitat

MÉS FOTOS
Castelló tanca demà el MUT! amb espectacles d’art públic intercultural - (foto 2)
Castelló tanca demà el MUT! amb espectacles d’art públic intercultural - (foto 3)

L’edició més internacional del MUT! - Festival d’Arts Escèniques Sense Text de Castelló tancarà demà amb l’espectacle portugués ‘O2 Oxygen’. Una peça de teatre físic que convida a l’espectador a reflexionar sobre com podria sobreviure una societat en què la tecnologia esvaeix les relacions humanes i l’accés a l’oxigen és un luxe.

Aquesta sisena edició arrancà ahir amb l’humor, energia i les gamberrades de ‘Tom, Tom & Tom’, de la companyia dels Països Baixos Cia. Ravart. Un trio de tres vells però massa joves que es pogueren veure pels carrers i places del centre de la ciutat interactuant amb el públic i despertant més d’un somriure. A la nit, fou el torn de l’espectacle inaugural amb la companyia francesa Bivuoac amb Perceptions. Una proposta a través d’una roda que endinsà al públic en un univers visual en el que destacava l’espectacularitat.

En paraules de la regidora de Cultura, Verònica Ruiz, “el festival està tenint, com ja és habitual, una gran acollida per part de la nostra ciutadania gràcies a la qualitat i les propostes nacionals i internacionals que vénen per convertir Castelló, durant aquesta capt de setmana, en la capital europea del teatre sense text”. “És una cita ja consolidada al nostre calendari cultural i que, a més, enguany guanya força perquè moltes companyies han escollit el MUT! de Castelló per estrenar els seus espectacles”, ha afegit l’edil Ruiz.

El festival segueix durant hui i demà amb ‘Body Rhapody’ d’Hugo & Inés (Perú), ‘Full House’ d’Eléctrico 28 (Catalunya), ‘Barto’ de Barto (Bèlgica), ‘¡Fuera!’ i ‘Murmu-yo’ de Murmuyo (Xile), ‘Clown in Libertà’ de Teatro Necessario (Itàlia), ‘Ile O’ de Barolosolo (França), ‘SÓ’ de Xampatito Pato (Galícia), ‘Indala’ de David Vento (Madrid), ‘Smashed’ de Gandini Juggling (Anglaterra), i l’espectacle de cloenda ‘O2 Oxygen’ de PIA (Portugal).

Els espectacles es desenvolupen al Passadís de les Arts i la Plaça Hort dels Corders, i tota la informació i programació es pot consultar a través del web oficial festivalmut.com.

Pujar