elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló supera els 30 carrers reasfaltats amb una injecció econòmica de més d'1,2 milions

Castelló supera els 30 carrers reasfaltats amb una injecció econòmica de més d'1,2 milions

  L'impuls a l'asfaltat i repavimentació de carrers des de l'àrea de Serveis Públics dirigida pel regidor Rafa Simó s'ha traduït en una injecció econòmica d'1,2 milions en menys de dos anys de Govern. "El programa de manteniment i les inversions financerament sostenible han permès aconseguir les 32 carrers repavimentades en els dos primers anys de legislatura, unes actuacions, a més, que han seguit la política del Govern d'arribar a tots els districtes", segons ha explicat l'edil Rafa Simó.

  La partida ordinària de repavimentació i asfaltat de vials s'ha vist reforçada amb una inversió addicional de més de mig milió d'euros a través dels pressupostos financerament sostenibles, que han permès impulsar la millora de 19 vials en els sis districtes de la ciutat. Dins d'aquest paquet d'actuacions addicionals d'asfaltat s'han incorporat reivindicacions veïnals traslladades a través de Juntes de Districte, com per exemple la remodelació del carrer Enginyer Ballester, el conegut popularment com a barri xinés, que a més de la repavimentació ha suposat remodelar les voreres després d'anys de reivindicacions".

  Quant als programes de manteniment, han permès executar projectes tan significatius com el reasfaltat del camí Serradal. Est ha sigut el projecte de major envergadura que s'ha executat en el que portem de mandat ja que, segons ha subratllat Simó, "la situació en què es trobava l'asfalt del Serradal era lamentable, hi havia una reivindicació veïnal per a reparar-ho i amb aquesta actuació integral vam donar resposta a les peticions ciutadanes, millorem la imatge de l'entorn i millorem la seguretat vial".

  Les millores en la pavimentació de carrers s'han estès a tots els districtes de la ciutat al llarg d'aquests dos anys. "Que aquest tipus d'obres s'incloguen dins d'una partida pressuposta ordinària no resta importància als projectes, perquè endreçar els carrers i arreglar el paviment suposen una millora directa en la vida quotidiana dels ciutadans", ha destacat el regidor.

  En aquest sentit, Simó ha citat com a exemple la repavimentació del carrer Sant Lluís i l'entorn de la plaça de les Aules, una actuació amb una inversió de 65.000 euros que va atendre a una reivindicació veïnal per a millor la qualitat de vida de l'entorn ja que es va substituir l'empedrat per un asfalt imprés que simula la llamborda però que redueix el soroll que provoca el tràfic rodat. Aquest carrer registra el pas d'uns 5.000 vehicles en dies laborables.

  Pujar