elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló se suma al Dia del Poble Gitano amb una campanya per a visibilitzar la seua cultura i història

Castelló se suma al Dia del Poble Gitano amb una campanya per a visibilitzar la seua cultura i història
  • Ribera destaca la iniciativa #gitan@sdehoy per a donar veu al col·lectiu, contribuir a lluitar contra els estereotips i promoure la inclusió

L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, se suma un any més a la celebració aquest 8 d'abril del Dia Internacional del Poble Gitano. Per a això, des del Negociat de Convivència Social Intercultural s'ha posat en marxa una campanya de sensibilització per a visibilitzar la cultura gitana i la seua diversitat. Una iniciativa que enguany dóna protagonisme a la història de Ramón i Natalia, avi i néta, que exposen en un vídeo les seues experiències personals i vivències per a donar a conéixer l'ahir i el hui del poble gitano i parlar de futur.

“Ens sumem a la celebració d'aquesta jornada amb una campanya per a donar a conéixer la cultura, tradicions i història del poble gitano i contribuir a lluitar contra els estereotips mitjançant polítiques actives d'inclusió social i per a promoure la igualtat de totes les persones”, ha manifestat la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Mary Carmen Ribera.

Per a aquesta campanya, emmarcada al III Pla Castelló Ciutat Intercultural i sota el lema #gitan@sdehoy, s'ha difós un vídeo a manera de diàleg intergeneracional entre dues persones gitanes (avi i néta) en el qual s'aborden estereotips, reptes i realitats del poble gitano. El vídeo es pot visionar a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Castelló.

A més, s'ha organitzat una exposició commemorativa del 50 aniversari de la declaració del Dia Internacional del Poble Gitano a través de la instal·lació de suports en diferents punts de la ciutat.

D'altra banda, des del Negociat de Convivència Social Intercultural de la Regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, i juntament amb les entitats gitanes, s'ha organitzat una sèrie de tallers sobre cultura i història del poble gitano en diferents centres educatius durant aquest mes d'abril.

Cal recordar que el III Pla Castelló Ciutat Intercultural incorpora una línia d'actuació d'inclusió del poble gitano amb l'objectiu de reforçar les línies de treball que, des d'un enfocament inclusiu, ve desenvolupant l'Observatori Municipal d'Inclusió del poble gitano a Castelló. Aquesta campanya està programada dins de les activitats de l'Observatori.

Entre els objectius d'aquest pla està el de promoure la igualtat i inclusió de la població gitana a Castelló, visibilitzant el compromís municipal a través d'accions específiques dissenyades al costat de les entitats representatives del poble gitano, garantisquen el desenvolupament d'actuacions dirigides a la visibilització, sensibilització i formació sobre la cultura gitana.

Pujar