elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló subscriu un conveni amb la Generalitat per finançar la reforma de la Cambra Agrària

Castelló subscriu un conveni amb la Generalitat per finançar la reforma de la Cambra Agrària
  • La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica destinarà 200.000 euros per a la intervenció

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquest dijous en la Junta de Govern Local subscriure amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Climàtica un conveni de col·laboració per a fer efectiu un finançament de 200.000 euros per a substituir la fusteria exterior i millorar les condicions d'eficiència energètica de la Cambra Agrària Municipal, una actuació que forma part del programa d'inversions Reconstruïm els pobles per mobilitzar recursos públics i contribuir a la recuperació econòmica després de la crisi de la covid19.

La Junta de Govern Local ha aprovat el l'acord que farà efectiu la signatura del conveni pel qual la Generalitat Valenciana finançarà a l'Ajuntament per escometre este any la reforma de la Cambra Agrària Municipal. Esta intervenció forma part de la línia pressupostària de la Conselleria d'Habitatge d'actuacions urbanes dins del programa Reconstruïm els pobles per realitzar inversions per diferents municipis de la Comunitat Valenciana i per al qual l'Ajuntament va demanar la rehabilitació d'estes dependències municipals de l'Avinguda Lledó, número 16.

«Amb este conveni materialitzem la voluntat de les administracions perquè la rehabilitació urbana siga un dels motors de la recuperació econòmica, l'antic edifici del Sindicat de la Policia Rural és part del patrimoni municipal, un bé catalogat, però que durant molts anys no s'ha pràcticament mantingut. Esta inversió ha de ser l'inici de la seua recuperació per al seu ús públic i perquè siga un espai de referència per a la política ambiental i agrícola de l'Ajuntament», ha assenyalat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La intervenció de 200.000 euros contempla una substitució de la fusteria exterior i dels patis interiors de la Cambra, mantenint la façana i respectant les característiques arquitectòniques, constructives i històriques de l'edifici, una actuació que permetrà millorar molt el balanç d'eficiència energètica de l'edifici. L'immoble, situat en l'avinguda de Lledó, va ser construït en 1933 i compta amb una superfície construïda de 2.336 metres quadrats. Actualment és seu de les comunitats de regants del terme de Castelló, és el punt de tramitació dels permisos de crema per a les restes agrícoles i fins fa uns anys allotjava les oficines del Negociat de Medi Ambient de l'Ajuntament.

Pujar