elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló reuneix a una vintena d'associacions veïnals en el diagnòstic de convivència i seguretat

Castelló reuneix a una vintena d'associacions veïnals en el diagnòstic de convivència i seguretat
    MÉS FOTOS
    Castelló reuneix a una vintena d'associacions veïnals en el diagnòstic de convivència i seguretat - (foto 2)

    L'Ajuntament de Castelló, a través de la Policia Local, ha engegat el diagnòstic de convivència i seguretat que té com a objectiu definir un nou model policial a partir de la participació ciutadana. La primera fase d'aquest diagnòstic ha reunit als denominats grups d'interès, en la qual han participat una vintena d'associacions ciutadanes. El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha destacat que aquesta diagnosi “és una pas essencial per a transitar cap a un nou model policial basat en la proximitat i en la presa de decisions compartides amb la ciutadania i un pas decisiu també per a construir el Pla Estratègic de la Policia Local, document essencial per a abordar polítiques de futur en l'àmbit de la seguretat”.

    A més de la sessió amb grups d'interès, en aquesta primera fase també s'han realitzat entrevistes en profunditat a tècnics, com l'intendent general cap de la Policia Local, José Luis Carque; comandaments policials, i responsables de la càtedra EuroCop de prevenció del delicte de la UJI. Finalment, també s'ha celebrat una sessió amb ciutadania en general seleccionats de forma aleatòria i que s'han dividit per grups en funció de l'edat: de 18 a 30 anys; de 31 a 60 anys i majors de 60, que ha comptat amb l'assistència de la regidora de Participació Ciutadana, Ali Brancal.

    “Amb la informació recaptada en aquestes sessions, s'elaborarà un primer informe i, posteriorment, es continuarà amb el treball diagnòstic”, segons ha explicat Lorenzo, qui ha destacat que també s'avaluarà el treball policial per a determinar quin és el grau d'acceptació per part de la ciutadania.

    Aquest diagnòstic, emmarcat dins del projecte de policia de proximitat ProxPol, té com a objectiu implicar a la ciutadania en la definició d'un nou model policial. Lorenzo ha subratllat que “el diagnòstic de convivència i seguretat ciutadana suposa el primer pas cap a un canvi de la cultura organitzativa policial i un canvi en la manera en com es prenen les decisions basat en part en la participació ciutadana”.

    El regidor de Seguretat Ciutadana ha afegit que “des de la Policia Local es planteja com a eina de millora en la qualitat del seu servei”. El model al que es vol arribar és el d'una policia integrada per professionals especialitzats en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, una policia amb respostes i adaptada a la realitat social.

    Posteriorment a aquest diagnòstic, la Regidoria continuarà treballant per a establir canals de comunicació entre la Policia Local i els veïns a través de la policia de proximitat, les juntes de districte i les xarxes socials.

    Pujar