29 de setembre de 2020 29/9/20

Castelló rendeix tribut a la Basílica del Lledó en el seu 250 aniversari

Castelló rendeix tribut a la Basílica del Lledó en el seu 250 aniversari - (foto 1)
  Galeria de fotos
  Castellon - 250 Aniversario Basílica del Lledó
  Castellon - 250 Aniversario Basílica del Lledó
  MÉS FOTOS
  Castelló rendeix tribut a la Basílica del Lledó en el seu 250 aniversari - (foto 2)
  Castelló rendeix tribut a la Basílica del Lledó en el seu 250 aniversari - (foto 3)
  Castelló rendeix tribut a la Basílica del Lledó en el seu 250 aniversari - (foto 4)
  Castelló rendeix tribut a la Basílica del Lledó en el seu 250 aniversari - (foto 5)

  Els veïns de Castelló de la Plana van homenatgear la passada jornada de diumenge a la seva Patrona, la Verge del Lledó. El temple que guarda al seu interior la imatge de la Santa, construït al segle XIV, compleix 250 anys des del sseu alçament en la ciutat després de l'aparició de la Verge en aquest mateix lloc. Durant el pas del temps han estat molts els feligresos que s'han apropat fins aquest Santuari que va ser nomenat Basílica en 1983 pel Papa Joan Pau II.

  La devoció dels feligresos ha anat creixent al llarg d'aquests anys, alçant a aquesta Santa com a Patrona de la capital de la província. Per això, tots els veïns van acudir la passada matinada de diumenge a homenatjar-la amb una missa solemne a les 11.00 hores.

  Van ser molts els veïns de Castelló que es van acostar a formar part d'aquesta homilia que va comptar amb la participació de la coral 'Veus del Lledó' que va interpretar la missa 'Te deum Laudamus' del compositor italià Lorenzo Perosi.

  En acabar l'eucaristia, es va iniciar el 'Pas pel mantell' de tots els devots que van desitjar ser beneïts per la imatge com els nens, malalts, ancians, embarassades i qualsevol veí de la ciutat que volgués prestar els seus respectes a la Mare de Déu del Lledó.

  Pujar