28 de setembre de 2020 28/9/20

Castelló reforça amb una jornada cultural la IV Mostra i Desfilada de Roba Tradicional

Castelló reforça amb una jornada cultural la IV Mostra i Desfilada de Roba Tradicional - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Castelló reforça amb una jornada cultural la IV Mostra i Desfilada de Roba Tradicional - (foto 2)

  El Museu de Belles Arts de Castelló acull aquesta setmana la IV edició de la Mostra i Desfilada de Roba Tradicional a Castelló. Per primera vegada, la mostra es desenvoluparà en dos dies (divendres 28 i dissabte 29 d'abril) i tindrà com a novetat una jornada cultural per al divendres 28. Les cinc indumentaristes amb què comptarà la Mostra són Conxa Oliver, Tradicions i Costums, Heidi Escudero, Confeccions Pitarch i Seda i Espolí.

  La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha destacat que "aquest esdeveniment pretén donar a conèixer la tradició de la nostra ciutat a veïns i veïnes de tota la província a través de la indumentària". A més, Puerta ha manifestat que mitjançant la desfilada i els actes previs "la mostra pretén promocionar la cultura local i potenciar el consum del sector de la indumentària tradicional convertint, aquest sector, en un dels xicotets motors econòmics de la ciutat". Així mateix, la regidora responsable de l'àrea de Comerç ha manifestat que la mostra serveix per a difondre el conjunt de les empreses dedicades a la indumentària tradicional "mostrant la seua professionalitat i el seu bon fer".

  D'aquesta manera, la IV edició d'Indumentària comptarà el divendres 28 d'abril a partir de les 17:30 amb una sessió d'exposicions i xerrades sota el nom "La indústria sedera en el XIX: el cas de la fàbrica Garin", per Arabella León, i "Fibres i teixits als vestits populars valencians" per José Manuel Sabater. A la desfilada, programada per al dissabte 29 d'abril a les 19:00, es podrà disfrutar de roba masculina, femenina i infantil, i gaudir "d'autèntiques peces de museu", segons ha qualificat la regidora Puerta. L'entrada al Museu de Belles Arts per a ambdues jornades és gratuïta

  Conxa Oliver, que ha parlat en nom de les indumentaristes, ha destacat l'esforç que suposa ampliar la Mostra amb una jornada cultural que s'ha programat pel divendres i ha volgut agrair la col·laboració de totes les empreses i entitats que han possible la celebració d'aquest esdeveniment.

  Indumentària està organitzada per l'Associació de Indumentaria Costumbrista Castelló, i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló a través de la Regidoria d'Impuls de l'Activitat Econòmica i Ocupació des del qual "apostem per col·laborar amb aquest tipus d'iniciatives que ajuden a dinamitzar el comerç de proximitat, posar en valor el producte local i impulsar l'economia de la nostra ciutat", ha senyalat l'edil Puerta.

  Pujar