elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló reactiva i exporta l’Escola Canta arreu del territori valencià

Castelló reactiva i exporta l’Escola Canta arreu del territori valencià
  • L’esdeveniment educatiu i cultural retornarà aquest curs després de l’aturada forçada per la pandèmia

MÉS FOTOS
Castelló reactiva i exporta l’Escola Canta arreu del territori valencià - (foto 2)

Castelló ja prepara la maquinària per organitzar l’Escola Canta 2021-2022. La Regidoria d’Educació, la qual encapçala el projecte, s’ha reunit amb la Regidoria de Cultura, la Conselleria d’Educació i el CEFIRE Artístic i Musical de Castelló per tal de coordinar els preparatius de cara a la propera edició.

En paraules del regidor d’Educació, Francesc Mezquita, aquesta primera presa de contacte ha estat clau “per reactivar un projecte educatiu molt important per a Castelló i tota la comunitat educativa després d’una aturada forçada per la pandèmia i amb l’objectiu d’estendre el projecte arreu de tot el territori valencià”.

“Es tracta d’una tornada de l’Escola Canta que serà, a més a més, una tornada a la normalitat educativa”, ha afirmat Francesc Mezquita. El regidor d’Educació ha explicat que “el projecte, tot i nàixer a Castelló, ha de ser un projecte per teixir xarxa entre les comunitats educatives d’arreu del país”. Mezquita també ha destacat que “és una activitat innovadora en matèria educativa, que sempre té una gran acollida en les famílies castelloneres, que toca diferents sensibilitats socials i que fomenta el plurilingüisme i el treball en equip”.

Així doncs, Castelló impulsa la nova edició i, en eixe mateix sentit, liderarà l’Escola Canta amb l’objectiu d’arribar a les escoles de tot el territori valencià. Per això, ha tingut lloc la reunió entre les diferents institucions a la qual van assistir-hi el regidor d’Educació, Francesc Mezquita; la regidora de Cultura, Verònica Ruiz; la Directora General d’Innovació Educativa, Reis Gallego; la sotsecretaria d’Innovació Educativa, Elsa Villalta; el director del CEFIRE Artístic i Musical i autor de la cantata, Ximo Montanyés; i el director de la Banda Municipal de Castelló, Marcel Ortega; així com diferents tècnics de l’Ajuntament de Castelló.

Cal recordar que el projecte educatiu, l’Escola Canta, ha estat una experiència iniciada fa cinc anys a Castelló i exportada a la resta de comarques valencianes degut al seu èxit. Per això, Mezquita ha recordat que “és important implicar a les comunitats educatives de Castelló i d’arreu del territori perquè això serà una garantia d’èxit”. A més, l’edil ha posat de relleu “la implicació i coordinació entre les diferents institucions per dur endavant aquest projecte educatiu”.

Pujar