elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2021

Castelló presenta en Fitur la seua oferta turística com a destinació segura i sostenible

Castelló presenta en Fitur la seua oferta turística com a destinació segura i sostenible
  • L'Ajuntament promocionarà Gastrelló, l'oferta de festivals, de patrimoni, esportiva i de 'Escala' com a referent internacional de trobades de navilis històrics

MÉS FOTOS
Castelló presenta en Fitur la seua oferta turística com a destinació segura i sostenible - (foto 2)
Castelló presenta en Fitur la seua oferta turística com a destinació segura i sostenible - (foto 3)

A pocs dies de l'inici de la Fira Internacional de Turisme (Fitur), l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presentat l'oferta turística de la capital de la Plana que vendrà a Castelló com a destinació segura, sostenible, còmode, social i variat.

Fitur 2021 serà totalment diferent a les edicions anteriors. El paper i els fullets deixaran passe a la digitalització de l'oferta turística.

La presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Pilar Escuder, ha assegurat que en la dición d'enguany “serem més sostenibles” i l'oferta de Castelló es podrà veure en pantalles, a través de codis QR, en vídeos que es podran veure en la web del Patronat o a través de fullets en pdf que els turistes podran descarregar-se des del portal web.

“Hem treballat molt per la innovació i hem adaptat la web perquè siga més dinàmica i més fàcil per a qualsevol persona que es vulga descarregar la informació turística”, disponible en castellà, valencià, anglès, francès, alemany i italià.

Les principals activitats/esdeveniments que Castelló portarà enguany a Fitur són la nova plataforma Gastrello.com, la nova web amb un recorregut virtual en 3D per les ermites de Castelló (www.ermitescastello.es), el nou SOM Festival, la pròxima edició d'Escala a Castelló a l'octubre (si la situació epidemiològica ho permet) i el Campionat Mundial d'Handbol Femení, al desembre.

Castelló gastronòmica

En gastronomia, Castelló presentarà la nova plataforma web Gastrello.com, que permet als restaurants i comerços locals promocionar-se i interconnectar-se en temps real amb la societat de forma més àgil. L'Ajuntament porta així a Fitur una eina per a ajudar el sector de l'hostaleria a posicionar els seus negocis, donar-los a conèixer i facilitar la relació amb els clients, en un moment complex com l'actual marcat per la covid-19. Durant la fira, a més, es faran showcooking virtuals per a donar a conèixer la gastronomia local, entre altres l'Arrocito de Castelló; una recepta ideada amb l'objectiu de potenciar a la capital com a referent del turisme gastronòmic.

Naturalesa i patrimoni

En matèria de naturalesa i patrimoni, es donarà a conèixer la ruta virtual 3D que permet visitar virtualment totes les ermites, a través d'una nova pàgina web, www.ermitescastello.es, en la qual s'han utilitzat les últimes novetats en tecnologia 3D aplicada a l'ús turístic i històric. També es posarà l'accent a la platja del Serradal, després que l'Ajuntament haja sol·licitat que forme part de la Xarxa de platges sense fum de la Comunitat Valenciana. Amb això, s'avança en la posada en valor del patrimoni natural i en la protecció de la biodiversitat del Serradal, que va ser declarada en 2019 microreserva de flora per a protegir l'únic sistema dunar de Castelló.

SOM Festival i Escala a Castelló

Respecte a les experiències, Castelló promourà en Fitur el SOM (Summer of Music) Festival, que portarà als millors artistes del panorama nacional i internacional fins al Grau. Un cicle de més de deu concerts que posicionarà a Castelló dins del mapa de les grans ciutats musicals, i es durà a terme durant els mesos de juliol i agost en el Varadero del Real Club Nàutic Castelló. També es donarà a conèixer la nova ruta de la Ceràmica de Castelló, que proposa un itinerari per la ciutat amb 15 parades estratègiques per a posar en valor el patrimoni ceràmic, posant l'accent també en l'adhesió de Castelló en la Ruta Europea de la Ceràmica; sent la primera ciutat espanyola a sumar-se a aquesta xarxa. En aquest apartat d'experiències també figura el Festival Origen, que acull el parc Ribalta.

Quant a esdeveniments i festes, en la Fira Internacional de Turisme es donarà a conèixer Escala a Castelló. Segons ha detallat l'alcaldessa, la pròxima edició està prevista a l'octubre si les condicions sanitàries ho permeten. Serà la quarta edició d'un esdeveniment que ha aconseguit consolidar-se a Castelló i convertir la ciutat en un referent a nivell internacional en trobades de navilis històrics. També es mostrarà la Magdalena com les festes fundacionals de la ciutat, declarades d'interès turístic internacional.

Castelló esportiva

En matèria d'esports, destaca el Campionat Mundial d'Handbol Femení, que acollirà Castelló el mes vinent de desembre. El mundial brindarà a Castelló una nova oportunitat per a situar-se en el mapa de l'esport internacional i projectar el nom, la imatge i els atractius de la ciutat. També es mostrarà en Fitur la nova guia amb cinc rutes per a gaudir del senderisme: Caminant, gaudint i somrient. La proposta inclou codis QR per a cada ruta (Ruta de la Romeria, Ruta al Tossal Gros, Ruta dels Invasors, Ruta des de Tombatossals al parc Meridià i Ruta de la Basílica del Lledó al Gurugú), que permeten seguir els diferents itineraris, adaptats a diferents nivells i dissenyats per a realitzar per lliure.

 

Pujar