23 de setembre de 2020 23/9/20

Castelló posa en valor els quasi 100 quilòmetres de carrils bici en el Dia Mundial de la Bicicleta

Castelló posa en valor els quasi 100 quilòmetres de carrils bici en el Dia Mundial de la Bicicleta - (foto 1)
  • El servei municipal de préstec Bicicas recupera diàriament usuaris després del tancament temporal derivat de la crisi pel coronavirus

MÉS FOTOS
Castelló posa en valor els quasi 100 quilòmetres de carrils bici en el Dia Mundial de la Bicicleta - (foto 2)

Castelló disposa actualment de quasi 100 quilòmetres de xarxa ciclable (96,3 quilòmetres) i dos nous trams pendents de construir i cofinançats per Europa a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), amb traçats en l'avinguda Castell Vell i el carrer Músic Pascual Asensio. A més, durant l'estat d'alarma ha activat 13 itineraris ciclopeatonals provisionals, que sumen altres 13,5 quilòmetres recorreguts més, la qual cosa demostra una clara aposta de l'Ajuntament de Castelló per una mobilitat sostenible i per l'ús de la bicicleta com a mitjà per a desplaçar-se per la ciutat. Així ho vol posar hui en valor el regidor de Mobilitat Sostenible, Jorge Ribes, quan se celebra el Dia Mundial de la Bicicleta.

“Des de Mobilitat estem treballant per a afavorir el trànsit cap a un model de ciutat més sostenible, projectant nous carrils bici i impulsant l'ús de serveis com Bicicas, perquè els desplaçaments per Castelló siguen més saludables i eficients”, ha destacat el regidor Ribes. “Hui, en el Dia Mundial de la Bicicleta, cal recordar la importància dels mitjans de transport alternatius com la bicicleta i l'aposta de Castelló per ampliar la nostra xarxa ciclable, que ja és de quasi 100 quilòmetres”, ha apuntat.

Respecte al servei municipal de préstec de bicicletes de Castelló, Bicicas, ha tancat el mes de maig, el primer de funcionament després del tancament temporal -del 13 de març al 30 d'abril- pel coronavirus i les mesures derivades de l'estat d'alarma, amb més de 19.800 préstecs, la qual cosa representa un 21% respecte a les xifres del mateix mes del 2019; i ha començat el mes de juny amb quasi el 50% d'ús respecte a l'any passat. Els préstecs diaris s'han anat incrementant dia a dia, la qual cosa demostra que la ciutadania utilitza cada vegada més el servei per a desplaçar-se per Castelló. Actualment, estan en funcionament les 60 bancades que componen la xarxa del servei municipal de préstec de bicicletes. Hi ha desinfeccions diàries a tota la infraestructura i per a garantir les mesures de seguretat i higiene es recomana als usuaris i usuàries que utilitzen guants i màscares, així com gel alcohòlic o altres desinfectants abans i després de cada préstec.

Tot i el parèntesi del tancament per la crisi sanitària, Bicicas havia començat l'any amb més de 63.900 préstecs al gener i rècord històric al febrer, amb 84.759. I cal recordar que en 2019 va tancar superant els seus registres històrics tant en préstecs, amb 913.150, com en usuaris actius, 6.641.

Pujar