elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló planifica més d'una trentena de millores en les zones d'esplai caní de tota la ciutat

Castelló planifica més d'una trentena de millores en les zones d'esplai caní de tota la ciutat
  • La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha explicat que s'inclouen dos nous agility per al Pinar i Sensal II

MÉS FOTOS
Castelló planifica més d'una trentena de millores en les zones d'esplai caní de tota la ciutat - (foto 2)

La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Castelló, dirigida per l'edil Mary Carmen Ribera, ha elaborat un informe en el qual es planifiquen les millores a executar en totes les zones d'esplai caní de la ciutat. La regidora ha explicat que "s'ha elaborat el llistat d'actuacions, que s'escometran de manera progressiva en els pròxims mesos, després d'una visita tècnica a les instal·lacions i també amb els suggeriments traslladats per les protectores i usuaris d'aquestes zones". A més, també se situaran dues noves instal·lacions d'agility en la ZEC del Pinar i en Sensal II.

Instal·lar més papereres o substituir les deteriorades, col·locar fonts, emplenat de forats, millora de les tanques, col·locació o substitució de bancs són algunes de les actuacions que s'executaran. "Aquestes actuacions permetran millorar les ZEC i fer més agradable el seu ús per a propietaris i mascotes, per la qual cosa aquestes tasques de manteniment són clau per a afavorir un bon ús d'aquestes instal·lacions", ha explicat Ribera.

Així, en la zona d'esplai caní del Pinar s'ha plantejat elevar la tanca, instal·lar més papereres, col·locar una font en el recinte xicotet, instal·lar una xarxa per la proximitat del camp de golf, col·locar panells amb informació d'horaris i normes d'ús, emplenar amb terra els forats i instal·lar bancs de reixetes perquè als animals no se'ls fiquen les potes entre les làmines. A Lledó I-Primer Molí s'emplenarà amb terra els buits existents, se substituiran les papereres i els bancs, es rebaixarà la força de l'aigua de la font i s'instal·laran cartells amb horaris i normes d'ús.

En la ZEC del Parc de l'Auditori, que disposa de zona d'agility amb vuit elements, es repararà la font, se substituiran els bancs i es col·locaran cartells amb les normes d'ús mentre que en el parc del Pont de Ferro se substituiran els bancs i els cartells. En Sensal II s'instal·laran més fanals, es canviaran els bancs, s'estudiarà la col·locació d'alguna marquesina per a protegir del sol o de la pluja, s'emplenarà amb terra els buits al voltant dels arbres i s'instal·larà una zona d'agility.

Quant a les instal·lacions de Villa Dolores-Boera es milloraran els voltants de la font per a evitar que s'entolle l'aigua, es col·locaran cartells amb normes d'ús i s'instal·laran bancs amb reixeta. En Maestro Arrieta s'estudiarà augmentar les zones d'ombra i es col·locaran cartells mentre que en la ZEC del Parc Litoral s'emplenaran amb terra els forats existents.

Finalment, en la zona d'esplai caní Universitat-Ric Sec, que compta amb zona agility, es millorarà la font per a evitar que es creuen tolls, s'instal·laran bancs amb reixeta i es col·locaran cartells. La major part de les actuacions s'escometran des de l'empresa encarregada del manteniment de les ZEC mentre que alguna obra puntual s'executarà per part de les Brigades Municipals.

La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha explicat que amb aquesta planificació es pretenen millorar aquestes instal·lacions destinades a l'esplai caní i atendre algunes de les peticions que han traslladat els seus usuaris.

Pujar