elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló orienta a 200 joves sobre les possibilitats d'ocupació en la Policia Local

Castelló orienta a 200 joves sobre les possibilitats d'ocupació en la Policia Local
  MÉS FOTOS
  Castelló orienta a 200 joves sobre les possibilitats d'ocupació en la Policia Local - (foto 2)
  Castelló orienta a 200 joves sobre les possibilitats d'ocupació en la Policia Local - (foto 3)

  Possiblement representen el futur Cos de la Policia Local de Castelló. Es tracta del públic al qual va dirigit el programa Orientajove, unes jornades pensades per a informar els i les joves sobre les possibilitats d'ocupació que comprén l'organisme. Les sessions, a les quals han assistit al voltant de 200 persones, s'emmarquen dins de Comunic@jove, un projecte que impulsa l'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana.

  Les jornades, que han tingut lloc en l'antiga caserna Tetuan XIV, constaven de dues parts. D'una banda, la sessió teòrica ha donat a conéixer els conceptes teòrics i acadèmics que s'exigeixen prèviament per a optar a ser Policia. Concretament, s'ha parlat sobre els requisits, les fases i continguts de l'oposició. D'altra banda, en la part pràctica agents de l'UCE, GOT, Proximitat, Atestats, Educació Viària, UPU, Viogén i GEA han informat sobre les Seccions i Unitats que componen el Cos.

  Comunic@jove pretén establir un llaç comunicatiu de confiança i proximitat entre els i les estudiants i la Policia Local. En aquesta ocasió, Orientajove està enfocat a orientar professionalment, suposant “una bona oportunitat per als qui decidisquen vetlar per la nostra seguretat en un futur”, segons afirma el regidor Omar Braina.

  Xat Comunic@jove

  El programa comprén a més una iniciativa pionera a la ciutat: la creació d'un grup de whatsapp entre estudiants i la Policia Local. Aquest canal de proximitat pretén oferir assessorament sobre assetjament, violència de gènere i discriminació, entre altres. A més, amb aquesta eina tracten de facilitar informació sobre campanyes policials, difondre consells útils per a aquest segment de població, acostar informació d'interés sobre àmbits com la mobilitat i atendre les consultes o dubtes que plantegen els i les usuàries.

  Pujar