elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló organitza una reunió informativa amb el sector citrícola local per a abordar la pròxima Fira de la Taronja

Castelló organitza una reunió informativa amb el sector citrícola local per a abordar la pròxima Fira de la Taronja
  • Transició Ecològica convoca a productors i productores el 5 de setembre en la Cambra Agrària

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló compartirà el  5 de setembre una reunió amb les productores i productors de cítrics del terme municipal per a tractar la pròxima edició de la Fira de la Taronja. La trobada serà oberta i tindrà lloc a partir de les 18.00 hores en la Cambra Agrària Municipal, en l'avinguda de Lledó número 16.

“Afrontem la tretzena edició de la Fira de la Taronja amb el repte de seguir potenciant la venda directa i les sinergies entre la ciutadania i les nostres productores per a millorar la rendibilitat del sector primari, fomentar un consum saludable i de temporada i reduir la petjada ecològica”, ha destacat el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La Regidoria convoca així al 5 de setembre a una jornada oberta a les citricultores i citricultors per a informar de la Fira de la Taronja 2022-2023. Les persones interessades a assistir es poden informar pel correu electrònic de transicioecologica@castello.es o el telèfon 964220592.

La Fira de la Taronja ofereix a la possibilitat de vendre a l'activitat del terme municipals de manera directa i sense intermediaris, els seus productes als consumidors amb preus justos, així com el promoure el consum del producte local.

Les parades de la Fira ofereixen durant la temporada de cítrics les varietats de cítrics segons temporada, com marisol -octubre i novembre-, clemenules -novembre i desembre-, navel -desembre, gener, febrer, març i abril-, hernandina -gener, febrer i març-, navel late -gener, febrer, març i abril-, sanguina -febrer- i llimes -durant tota la Fira-.

La Fira de la Taronja 2021-2022 va aconseguir la venda de 131.000 quilos de cítrics, amb la participació de 40 productors. Es va celebrar durant 30 diumenges enfront dels 19 de l'any anterior, la qual cosa suposa un increment d'un 57%.

Pujar