elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló organitza un fòrum de consum que aborda les compres en línia i les marques blanques

Castelló organitza un fòrum de consum que aborda les compres en línia i les marques blanques - (foto 1)

  L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Consum i en col·laboració amb la Universitat Jaume I i Makro, organitza un fòrum de consum amb l'objectiu de reflexionar sobre les decisions de compra i la importància de tenir en compte aspectes com la procedència dels productes que comprem o els materials amb els quals estan elaborats. La regidora de Consum, Mary Carmen Ribera, destaca la importància "de conèixer ben què comprem abans d'adquirir un producte i més davant els canvis que s'estan registrant en els nostres hàbits de consum per diferents motius com per exemple la irrupció de la tecnologia".

  Aquest fòrum de consum consisteix en dues conferències que ajudaran al fet que el consumidor compte amb la major informació possible abans de realitzar una compra. No es tracta de realitzar un estudi en profunditat sobre cada transacció que anem a realitzar, però sí és important tenir conceptes en ment com el lloc en el quin s'ha fabricat el producte, les matèries primeres que s'han utilitzat en la seua producció, l'aspecte ecològic d'allò que comprem i uns altres milers de xicotets detalls que cada consumidor pot analitzar abans de realitzar una compra...

  La primera de les xarrades s'impartirà el dimecres 19 d'abril a la Llotja del Cànem a partir de les 19:00, porta per títol La digitalització i l'alimentació saludable marquen tendències en 2017. Javier Giménez Divieso, especialista en el sector de venda al detall i responsable de diferents unitats de negoci en Makro Autoservicio Mayorista SA, abordarà com ens afecten i afectaran les noves tecnologies en la nostra vida personal i professional. Quins avantatges i inconvenients tenen i portaran l'era de la digitalització? Com influeix en la salut d'una forma global la digitalització del consumidor?

  A través d'un breu repàs de quin és la situació del comerç electrònic a Espanya, en la seua xarrada explicarà com les principals empreses de distribució estan treballant en aquest apartat i els canvis d'hàbits del consumidor, a causa de l'ús cada vegada més important de xarxes socials, internet, nous dispositius mòbils i electrònics. Giménez Divieso exposarà com sectors com la medicina, la salut, la cuina, la llar, els cultius o les ciutats "intel·ligents" experimentaran canvis importants que afectaran a tots els ciutadans.

  La segona sessió se celebrarà el dijous 25 de maig, també amb l'exert Javier Giménez a la Llotja del Cànem a partir de les 19:00, se centrarà en les marques blanques i la relació qualitat preu. La crisi ha obligat als ciutadans a reinventar els seus hàbits de consum i a cercar estratègies per a estalviar en el dia a dia. Les marques blanques, és a dir, els productes propis de les cadenes distribuïdores, han entrat en el radar del consumidor i han irromput amb força en la seua estratègia d'abaratiment de costos. Malgrat aquest creixement en el mercat i penetració cada vegada major en les llars, crees que coneixes de debò els productes de marca blanca que omplen el teu carret de la compra?

  Pujar