elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló organitza el cicle de conferències històriques ‘Escala al Mediterrani’ del 8 al 10 d'octubre

Castelló organitza el cicle de conferències històriques ‘Escala al Mediterrani’ del 8 al 10 d'octubre
  • L'alcaldessa destaca que la cita amplia l'oferta cultural del districte marítim durant els dies en què se celebrarà ‘Escala a Castelló’

MÉS FOTOS
Castelló organitza el cicle de conferències històriques ‘Escala al Mediterrani’ del 8 al 10 d'octubre - (foto 2)
Castelló organitza el cicle de conferències històriques ‘Escala al Mediterrani’ del 8 al 10 d'octubre - (foto 3)

L'Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Turisme, ha organitzat un cicle de conferències històriques a celebrar els dies 8, 9 i 10 d'octubre sota el nom ‘Escala al Mediterrani’. L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, i la regidora de Turisme, Pilar Escuder, han presentat aquest divendres en roda de premsa aquest cicle de conferències al costat del director de la cita, José Calvo Poyato, catedràtic d'Història i doctor per la Universitat de Granada en Història Moderna amb reconeguda trajectòria com a autor de novel·les històriques.

L'alcaldessa ha destacat que aquest cicle de conferències “reforça l'aposta per acostar la mar i el coneixement de la nostra història marítima a la ciutadania de Castelló i a aquelles persones que visiten la ciutat durant el pròxim pont d'octubre”. “Un acostament que s'ha plantejat des del coneixement històric i des del punt de vista de la novel·la històrica”, ha apuntat.

‘Escala al Mediterrani’ tindrà lloc, en una ubicació encara per determinar, en els dies 8, 9 i 10 d'octubre, dates en les quals també se celebrarà una nova edició de l'esdeveniment turístic ‘Escala a Castelló’, encara que el cicle naix com una proposta cultural autònoma. Marco ha aprofitat per a recordar que ‘Escala a Castelló’ s'ha convertit ja en l'esdeveniment turístic més important dels que tenen lloc a la ciutat i que “ha posicionat a Castelló en el mapa del turisme nacional i internacional”.

El cicle ‘Escala al Mediterrani’ comptarà amb sis conferències per a acostar al públic als diferents aspectes relacionats amb la mar i el seu coneixement de diferents moments i des de diferents perspectives. “D'aquesta manera, ampliem l'oferta cultural i els esdeveniments en el districte marítim de Castelló, per a dinamitzar la zona més enllà dels mesos purament estivals”, ha indicat.

L'alcaldessa ha agraït a Calvo Poyato la seua implicació per a portar a Castelló aquest cicle de conferències que s'emmarcarà en el gran esdeveniment mariner de la ciutat.

Per part seua, el director del cicle, José Calvo Poyato, ha recalcat que s'ha pensat una programació des de dos àmbits. “Hem preparat unes conferències que integren la visió més novel·lística de la cultura de la mar i les grans gestes, però també hem volgut incorporar una visió històrica”.

La regidora de Turisme, Pilar Escuder, ha posat en valor aquest cicle de conferències que amplia l'oferta turística de Castelló i ha recordat altres cicles de novel·la i història que se celebraran aquest estiu a les platges.

Programació

El divendres 8 d'octubre, a les 18.30 hores, tindrà lloc la inauguració de les jornades. A les 19.00 hores, conferencia ‘Mare nostrum: de les trirrems romanes als iots de Calígula’, a càrrec de Santiago Posteguillo, professor de Filologia Anglesa de la Universitat Jaume I i escriptor. A les 20.00 hores, conferència ‘Les galeres al Mediterrani, el seu paper a Lepant’, amb Isabel Margarit Pelaz, doctora en Història i directora de la revista ‘Història i Vida’.

El dissabte 9 d'octubre, a les 19.00 hores, conferència ‘Juan Sebastián Elcano i la primera volta al món’, amb José Calvo Poyato, doctor en Història Moderna i escriptor. A les 20.00 hores, conferència ‘Egipte i les relacions internacionals al Mediterrani’, amb Nacho Ares Regueras, egiptòleg i director de SER Història).

Finalment, el diumenge 10 d'octubre, a les 11 hores, tindrà lloc la conferència ‘El Mediterrani en la política internacional de Felip II’, amb Soledad Gómez Navarro, catedràtica en Història Moderna. A les 12.00 hores, conferència ‘El Conqueridor i l'expansió mediterrània de la Corona d'Aragó’, a càrrec de José Luis Corral Lafuente, catedràtic d'Història Medieval. La clausura està prevista a les 13.00 hores per l'alcaldessa de Castelló.

Pujar