elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló llançarà la major línia d'ajudes de la història per a pal·liar les pèrdues en el comerç per les obres de la ZBE

Castelló llançarà la major línia d'ajudes de la història per a pal·liar les pèrdues en el comerç per les obres de la ZBE
  • Dos milions d'euros per als negocis que demostren ‘lucre cessant’ per la reforma de la Zona de Baixes Emissions

Castelló llançarà “la major línia d'ajudes de la història” per a pal·liar les pèrdues en el comerç per les obres de la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

Així ho ha anunciat l'alcaldessa, Begoña Carrasco, este dimecres, després d'aprovar una modificació de crèdit de 2 milions d'euros dels romanents de l'any passat que s'incorporaran al pressupost per a este fi.

“Nosaltres no mirem per a un altre costat i mirem d'enfront dels comerciants”, explica l'alcaldessa, que creu que quan la reforma haja finalitzat repercutirà positivament en el comerç local en fer els carrers més atractius.

Segons ha avançat la primera edil, les bases seran “similars a les de les ajudes del covid” i els comerços hauran de demostrar les pèrdues en proporció als seus ingressos de l'any anterior, encara que està per definir quins períodes són els que s'hauran de comparar.

D'altra banda, la idea de l'equip de govern és que les ajudes no se circumscriguen només als comerços directament afectats per les obres, perquè es puguen acollir aquells de carrers confrontants que també han vist una reducció dels clients.

“Només acosten ja els clients habituals”

Mentres, el comerç patix obres que s'allarguen fins a huit mesos en zones com el Raval de Sant Fèlix o el Raval de Trinitat de la ciutat, dos punts en els quals el trànsit queda restringit durant el dia en alguns carrers i les voreres empitjoren la seua accessibilitat mentres treballen.

Precisament al carrer Navarrés de la ciutat, diversos locals de moda expliquen a elperiodic.com les seues dificultats, en un vial que fins ara era una ‘zona de pas’ de nombrosos veïns.

“Només han trobat tres persones en tot el matí”, exemplifica una dependenta, que lamenta que “només s'acosten els clients habituals o les persones que ja ens coneixen però no passa gent pel carrer i es fixa en els locals. Una altra comerciant pròxima apunta al mateix problema i lamenta que hi ha hagut “una baixada important dels clients i la facturació”.

Així, l'Ajuntament combinarà estes ajudes directes amb altres propostes com la rebaixa en els pàrquings de la zona per a clients i residents o les campanyes de promoció perquè “la gent no deixe de vindre a comprar a la ciutat”, explica Carrasco, que ha estat acompanyada pel regidor d'Hisenda, Juan Carlos Redondo i el de Comerç, Alberto Vidal, els qui han explicat que el pròxim 27 de juny s'aprovarà en el ple esta modificació de crèdit i posteriorment s'elaboraran les bases que indicaran els passos a seguir perquè els comerciants puguen acreditar les seues pèrdues en un període determinat comparat amb el mateix període de l'any anterior.

Carrasco també ha recordat que “estem contínuament informant i indicant els accessos alternatius per a accedir al centre, perquè volem que continuen venint a fer les seues compres, però entenem que les obres són un factor que influïxen en el dia a dia, que afecten els comerciants i volem compensar les pèrdues que puguen tindre, i d'esta manera, tractar de minimitzar l'impacte dels treballs”.

MÉS FOTOS
Castelló llançarà la major línia d'ajudes de la història per a pal·liar les pèrdues en el comerç per les obres de la ZBE - (foto 2)
Castelló llançarà la major línia d'ajudes de la història per a pal·liar les pèrdues en el comerç per les obres de la ZBE - (foto 3)
Castelló llançarà la major línia d'ajudes de la història per a pal·liar les pèrdues en el comerç per les obres de la ZBE - (foto 4)
Pujar