elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló llança el Pla Resistir IV amb 1,3 milions en ajudes per a persones autònomes i microempreses

Castelló llança el Pla Resistir IV amb 1,3 milions en ajudes per a persones autònomes i microempreses
  • L'Ajuntament ha concedit més de cinc milions en les tres fases anteriors i incorpora 29 activitats més a la nova edició

L'Ajuntament de Castelló llança la quarta fase de les ajudes Parèntesis del Pla Resistir que comptarà amb una partida total de 1,31 milions d'euros que es destinaran a persones autònomes i petites empreses de sectors afectats per l'emergència sanitària i social de la covid-19. Aquesta quarta fase, que incorpora noves activitats professionals que poden acollir-se al pla, es posa en marxa després d'haver concedit un total de 5,11 milions d'euros en ajudes al teixit socioeconòmic local en les tres fases anteriors. En total, l'Ajuntament distribuirà prop de 6,5 milions en ajudes a persones treballadores autònomes i microempreses de Castelló de fins a 10 treballadors i treballadores.

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que, gràcies a aquesta nova edició del Pla Resistir, “continuem ajudant a les petites empreses, autònoms i sectors locals que s'han vist afectats per les conseqüències econòmiques derivades de la pandèmia”. “Una nova línia d'ajudes que ve a sumar-se a altres polítiques de reactivació econòmica com la nova rebaixa de l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO), que és la segona baixada consecutiva i la tercera des que assumim el govern local”, ha apuntat.

La fase IV del Pla Resistir, que serà aprovada en una pròxima Junta de Govern Local, incorpora prop de 940.000 euros del Pla Reactivem Empreses de la Diputació Provincial de Castelló. Una subvenció que se suma a l'excedent de quasi 380.000 euros resultant després de finalitzar les tres fases anteriors del Pla Resistir (amb aportacions de Generalitat, Diputació i Ajuntament) per a posar en marxa aquesta nova línia de 1,3 milions d'euros.

El regidor d'Innovació Comercial, David Donate, ha apuntat que aquesta convocatòria inclou noves activitats econòmiques beneficiàries no incloses en edicions anteriors. “En aquesta nova fase sumem 29 noves activitats econòmiques i tornem a obrir termini també per a noves sol·licituds d'ajudes per a les activitats econòmiques previstes en les fases segona i tercera del Pla Resistir d'aquelles petites empreses i persones autònomes que no les hagen sol·licitades”, ha explicat Donate.

El regidor ha recalcat que han sigut un total de 2.261 petites empreses i persones treballadores autònomes de Castelló les que, fins hui, s'han beneficiat d'aquestes ajudes econòmiques.

Entre els 29 nous CNAE’s (codi de Classificació Nacional d'Activitats Econòmiques) estan les de cultiu d'hortalisses, arrels i tubercles; fabricació de productes de fusta, suro, cistelleria i espartería; fabricació de fusteria metàl·lica; fabricació de carrosseries per a vehicles de motor; intermediaris del comerç de productes diversos; edició de llibres; serveis tècnics d'arquitectura, enginyeria i altres activitats relacionades amb l'assessorament tècnic; estudis de mercat; activitats de disseny especialitzat; lloguer d'automòbils, articles d'oci, maquinària…; activitats de neteja industrial i de serveis, etc. El llistat complet de les noves activitats econòmiques que es podran acollir al pla podrà consultar-se una vegada aprovades i publicades les bases en www.castello.es.

Les persones o microempreses sol·licitants poden optar a ajudes de fins a 2.000 euros, més una quantitat de 200 euros per persona treballadora afiliada a la Seguretat Social a data de 31 de desembre de 2020.

Pujar