28 de setembre de 2020 28/9/20

Castelló llança el I Concurs ‘Estalvia al Col·le’ per promoure l’eficiència energètica entre els menuts

  Amb l'objectiu de difondre i promocionar la sensibilització sobre l'eficiència i estalvi energètic en les escoles, des de la Regidoria de
  Sostenibilitat Ambiental, liderada per Sara Usó, promouen el primer Concurs Escolar "Estalvia al Col·le" 2016. D'aquesta manera, els alumnes de 5é i 6é de primària dels col·legis de la ciutat poden presentar les seues obres en format cartell, mural, pòster, collage, dibuix, disseny per ordinador, etc. que expressen les seues idees per aconseguir col·legis més eficients energèticament i poder reduir el consum d'energia.

  La regidora de Sostenibilitat Ambiental, Sara Usó, anima als alumnes a que aporten les seues idees. "Comptar amb els consells dels menuts és la millor manera de conscienciar-los de la importància de no malgastar energia", explica Usó. A més, la participació per part dels col·legis és molt interessant, "doncs l'escola també ha de formar als alumnes com a ciutadans que siguen capaços de cuidar el seu entorn", afirma l'edil.

  D'aquesta manera, els col·legis tenen fins a finals de desembre per poder enviar les propostes dels seus alumnes. El concurs es realitzarà en dos fases delimitades. En la primera d'elles el jurat determinarà les tres millors obres, i els col·legis d'aquests tres alumnes passaran a la següent fase.

  En la segona part del concurs, es realitzarà un seguiment dels consums energètics durant un mes en els tres col·legis. Així doncs, el centre que aconseguisca un major percentatge de reducció de consum energètic rebrà un premi d'un lot de material escolar valorat en 150 euros, el segon col·legi un lot de 100 euros i el tercer un lot de 50 euros. Les tres escoles rebran un diploma commemoratiu.

  A més, els alumnes finalistes rebran formació sobre com reduir el consum d'energia a l'escola i com utilitzar els aparells de mesura. Així, els nens podran controlar setmanalment els consums i comparar-los amb els del mes anterior.

  Els tres centres rebran un diploma commemoratiu i els premis i la formació dels alumnes estan patrocinats per la "Fundació per a l'eficiència Energètica".

  Més informació a la pàgina web de l'Ajuntament o enviant un correu electrònic a medioambiente@castello.es

  Pujar