22 de setembre de 2020 22/9/20

Castelló llança una campanya de sensibilització per a evitar l'ús de collarets que danyen als gossos

Castelló llança una campanya de sensibilització per a evitar l'ús de collarets que danyen als gossos - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Castelló llança una campanya de sensibilització per a evitar l'ús de collarets que danyen als gossos - (foto 2)

  La Regidoria de Salut Pública de l'Ajuntament de Castelló, dirigida per Mary Carmen Ribera, juntament amb la col·laboració de Dog Calm i Futur Animal han impulsat una campanya per a evitar l'ús dels collarets que provoquen dolor als gossos. Aquest projecte segueix amb l'eix que posa en valor a Castelló com a ciutat educadora perquè, tal i com defensa la campanya, "la confiança del teu millor amic comença en el respecte cap a ell". Castelló es converteix així en un dels primers ajuntaments del país en impulsar una campanya pública d'aquestes característiques per a eradicar collars que causen danys als animals.

  La regidora de Salut Pública, Mary Carmen Ribera, ha explicat que l'Ajuntament de Castelló "té la sensibilitat i la voluntat de sumar-se a la marea d'institucions que d'acord amb qualsevol normativa de protecció animal vetla pel benestar de les mascotes".

  El collaret que es recomana és l'arnès en forma d'Y combinat amb una corretja fixa. Es tracta d'un arnès que no interfereix amb les escàpules i deixa lliure al coll i les aixelles, i per tant evita qualsevol tipus de dany per a l'animal. Aquest s'ha de col·locar deixant el centre de la Y entre els muscles i sobre l'estern, i recolzat completament en el tòrax.

  Així mateix, no es recomanen els collarets fixes ni els que ofeguen. Tampoc els que donen descàrregues elèctriques, els de pinxos o pues ni els de tipus cabestre. Tots aquests collarets provoquen lesions potencials en els animals com puguen ser problemes en la pell, com la pèrdua de pèl, ferides o hematomes; contusions i contracturas musculars; danys en els òrgans vitals del coll o d'altres com la falta d'oxigen, edemes pulmonars o artritis degenerativa, entre altres.

  Aquests tipus de collarets no sols perjudiquen als animals físicament, sinó que el dolor també afecta a la conducta. Per aquest motiu la directora de Dog Calm, Cinta Marí, ha destacat que "la major causa d'abandonament són els problemes de comportament, i per tant la lògica indica que tenim que treballar per l'educació". A més, Marí ha manifestat que "volem gossos amb bon comportament i això no és possible mentre patisquen dolor". D'aquest manera, la campanya pretén sensibilitzar a la població que aprendre, respectar i conviure amb els animals és cosa de dos perquè "no podem, ni devem mirar cap a altre costat si es produeixen conductes humanes que facen malbé l'estat de l'animal", argumenta Marí.

  L'Ajuntament de Castelló de la Plana és el tercer, després del de Barcelona i de Madrid, que ha pres aquest tipus d'iniciativa per saber conviure, respectar i posar fre a qualsevol acte que afecte a la salut dels gossos. Així mateix, la presidenta de Futur Animal, Emma Infante, ha volgut felicitar a l'Ajuntament de Castelló "per la campanya informativa sobre els collarets nocius" i ha expressat que "està en les nostres mans avançar cap al benestar real i fer del nostre exemple una bona educació per a totes i tots".

  Pujar