elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló instal·la set jardins efímers sostenibles en tots els districtes de la ciutat

Castelló instal·la set jardins efímers sostenibles en tots els districtes de la ciutat
  • Les instal·lacions ocupen una superfície de més de 1.200 metres quadrats i enguany es faran tallers en el de la plaça Major

L'Ajuntament de Castelló ha instal·lat set jardins efímers per tota la ciutat amb motiu del Nadal. Estan distribuïts pels sis districtes, hi ha un més que l'any passat i ocupen una superfície d'uns 1.245 metres quadrats, la qual cosa suposa pràcticament el doble que en 2020. Són espais sostenibles, elaborats amb materials reutilitzats, com a troncs de fusta d'arbres o restes de triturat de les podes, i les zones verdes es creen amb espècies de temporada que es replantaran en jardins i espais públics de la ciutat després de les festes nadalenques.

“Hem instal·lat un any més jardins efímers en tots els districtes de la ciutat amb motiu de les festes nadalenques, decorant així set racons de Castelló amb materials reciclats i naturals, creant espais amb personalitat pròpia, diferencial, sostenible i ecològica”, ha explicat l'alcaldessa, Amparo Marco, qui ha visitat l'instal·lat en la plaça Major juntament amb la regidora d'Infraestructura Verda, Pilar Escuder. “Són més de 1.200 metres quadrats de noves zones verdes que contribuiran a embellir Castelló un Nadal més”, ha recalcat Marco.

“Aquests espais verds temporals estan ja instal·lats en set ubicacions de la ciutat i les plantes que els conformen seran replantades en diferents punts de la ciutat després de les festes”, ha apuntat Escuder.

El jardí efímer del districte Centre està situat en la plaça Major. Ocupa una superfície de 550 metres quadrats i la temàtica està basada en els orígens de Castelló i en la tradició marinera, representada en un vaixell. Comptarà amb un tren infantil que recorrerà els diferents escenaris que el componen. En la zona del Raval Universitari està el del districte Oest, instal·lat a la cantonada entre el carrer Botànic Cavanilles i el passeig de la Universitat. Té una superfície de 80 metres quadrats i temàtica marinera. El del districte Nord està en la plaça Primer Molí, ocupa 80 metres quadrats i en ell es recrea un paisatge nevat amb una casa de muntanya.

Al carrer Rafalafena hi ha un altre jardí efímer de 95 metres quadrats, que correspon al del districte Est, i en el qual s'ha col·locat un carro tradicional decorat amb flors. El del districte Sud està en la plaça Riu Albentosa, compta amb un drac fabricat amb materials procedents dels jardins de la ciutat, i té una superfície de 90 metres quadrats. El del Grau està en el passeig Bonavista, ocupa 30 metres quadrats i està decorat amb un tren de fusta. A aquests cal sumar el jardí efímer situat al parc Ribalta, al costat del llac, de 320 metres quadrats i amb diferents elements de joc.

Nadal natural

D'altra banda, enguany s'han programat tallers de manualitats amb elements naturals al jardí efímer de la plaça Major. S'organitzaran des de les 11.00 hores fins a les 14.00 hores, els dies 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre; i 2, 3, 4 i 5 de gener. Es podrà realitzar la inscripció prèvia en el mateix accés a les activitats.

Pujar