elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló insta al Govern i Consell a prohibir cases d'apostes prop de col·legis

Castelló insta al Govern i Consell a prohibir cases d'apostes prop de col·legis
  • PSPV, Compromís i Podem-EUPV presenten una declaració institucional perquè s'aprove la nova legislació de joc

Els partits que conformen el Acord de Fadrell han presentat de cara al pròxim ple una declaració institucional en la qual insten al Govern central i a la Generalitat Valenciana a aprovar noves lleis de joc que que prohibisca la instal·lació de cases d'apostes prop de centres educatius, esportius i socials.

El joc s'ha convertit en la primera causa d'intervenció en el centre de dia de l'associació Patim de Castelló, amb un 36% del total de casos. La preocupació ciutadana per l'aparició de noves cases d'aposta prop de centres educatius i juvenils és cada vegada més creixent, i l'associació veïnal del Raval Universitari ha impulsat mobilitzacions i recollida de signatures contra un nou projecte.

Les sales d'apostes es regeixen actualment pel Reglament d'Apostes de la Comunitat Valenciana. Està pendent el desenvolupament de les lleis de joc estatal i autonòmica que incloguen zones de seguretat. El grup socialista, Compromís i Podem-EUPV assumeixen la inquietud veïnal i promouen una declaració en la qual reclamen al Govern i al Consell que impulsen la nova legislació.

La proposta, signada per Omar Braina (PSPV), Verònica Ruiz (Compromís) i Fernando Navarro (Podem-EUPV), reclama a la Generalitat que accelere «la tramitació i aprovació de la llei autonòmica del joc, fixant una distància mínima de seguretat entre cases d'apostes i els centres educatius, esportius i socioculturals». El Acord de Fadrell també s'emplaça als grups polítics amb representació en les Corts Valencianes perquè prioritzen el desenvolupament de la citada normativa.

Per part seua, al Govern central se li insta «a desenvolupar la Llei de Joc Estatal i a posar en marxa els mecanismes necessaris per a controlar de manera real l'accés de menors al joc online i a frenar la publicitat agressiva que promocionen els operadors».

Pujar