2 de desembre de 2020 2/12/20

Castelló incorpora dos nous autobusos més eficients a la flota de transport públic

Castelló incorpora dos nous autobusos més eficients a la flota de transport públic - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Castelló incorpora dos nous autobusos més eficients a la flota de transport públic - (foto 2)
  Castelló incorpora dos nous autobusos més eficients a la flota de transport públic - (foto 3)

  Castelló estrenarà dos nous autobusos la setmana vinent. Es tracta de dos vehicles que compleixen amb la normativa Euro6 que persegueix reduir les emissions de diòxid de nitrogen i les partícules en suspensió emeses per automòbils i vehicles comercials i de transport. El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha destacat que la incorporació d'aquests nous vehicles s'emmarca dins "de l'aposta per millorar la flota d'autobusos públics i fer-ho amb criteris de sostenibilitat ambiental".

  Els nous vehicles, que entraran en servei la setmana vinent, disposen de rampes per a persones amb mobilitat reduïda i tenen una capacitat màxima de fins a 78 persones. Simó ha subratllat, a més, que la incorporació d'aquests nous autobusos respon a la voluntat del Govern Municipal de seguir millorant la xarxa de transport urbà. "Volem que la xarxa d'autobusos urbans es convertisca cada vegada més en una alternativa al vehicle privat motoritzat en els desplaçaments dins de la ciutat", ha recordat l'edil.

  En aquest sentit, cal destacar l'increment de 18.000 viatgers de mitjana durant els mesos de novembre, desembre i gener després de l'ampliació i millora de la xarxa pública d'autobusos urbans, que ha suposat la creació de tres noves línies d'autobús, la millora de freqüències i ampliació d'horaris en sis línies i la modificació de recorreguts en altres quatre per a optimitzar recursos i tenir itineraris més eficaços.

  Simó ha apuntat que el Govern Municipal aposta per impulsar iniciatives que afavorisquen una major eficiència ambiental en els desplaçaments. Així, ha recordat que l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i integrat (*EDUSI), coordinada des de l'àrea de Desenvolupament Urbà i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Castelló, inclou quatre objectius temàtics, entre ells el de promoure l'eficiència dels recursos.

  Aquests objectius es concreten en set línies d'actuació que són les que incideixen en la sostenibilitat i la inclusió social, entre altres àrees. Així, l'edil ha apuntat que "s'actuarà en la promoció de maneres de transport alternatius al motoritzat privat, amb una inversió assignades de 2,2 milions".

  El també regidor d'Ordenació del Territori i Mobilitat, Rafa Simó, ha subratllat que "aquesta estratègia està pensada per a desenvolupar accions transversals en la ciutat i implantar una nova manera d'entendre la intervenció en l'espai públic, en la qual prevalen els criteris ambientals i socials".

  Pujar