elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló homenatja un centenar de mestres i professors que han dedicat la vida a l’educació

Castelló homenatja un centenar de mestres i professors que han dedicat la vida a l’educació
  • L’Ajuntament reconeix la seua dedicació incansable pel present i futur de generacions senceres

  • L’emotiu acte ha comptat amb els docents jubilats durant els cursos 2019-2020 i 2020-2021

MÉS FOTOS
Castelló homenatja un centenar de mestres i professors que han dedicat la vida a l’educació - (foto 2)
Castelló homenatja un centenar de mestres i professors que han dedicat la vida a l’educació - (foto 3)
Castelló homenatja un centenar de mestres i professors que han dedicat la vida a l’educació - (foto 4)

L’Ajuntament de Castelló ha reconegut la tasca i la dedicació dels mestres i professors que durant els cursos 2019-2020 i 2020-2021 s’han jubilat, després de tota una vida dedicada a l’ensenyament i per l’educació a la ciutat. Un emotiu acte celebrat al Teatre del Raval que ha comptat amb 90 docents d'infantil, primària, secundària i educació permanent d'adults, de centres públics i privats-concertats del municipi.

L’homenatge ha servit per reconéixer el seu treball per les generacions del present i del futur de castellonencs i castellonenques, i perquè puguen guardar en el record el respecte i admiració de l’Ajuntament i de la ciutat pel seu compromís amb els xiquets, xiquetes i adolescents de Castelló.

El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha agraït “de tot cor, la tasca diària i immensa que heu fet durant tot aquest temps amb eixa vocació clara de servei públic que caracteritza la nostre professió”. Mezquita també ha fet èmfasi en la “carrera d’obstacles” que suposa ser decent i més en la seua última etapa laboral marcada per la pandèmia.

El regidor, durant la seua intervenció, també ha posat de rellevància els moments difícils del professorat en eixir al carrer defensant els seus drets i el d’una educació de qualitat. “Si avui l’ensenyament a la ciutat de Castelló està com està és, sobretot, gràcies a vosaltres que vau estar a peu de canó”, ha destacat Mezquita.

“És una professió molt bonica que precisa de dedicació, d’un compromís ferm amb l’ensenyament i d’una educació que volem pública, de qualitat, inclusiva, solidària i que garantisca la igualtat d’oportunitats per a tots els xiquets i xiquetes de Castelló”, ha defensat Mezquita. “El treball dels docents és la garantia perquè els nostres joves creixen i es formen com a millors persones, crítiques, amables, amb valors i solidàries”, ha finalitzat l’edil responsable de la política educativa a la ciutat.

L’acte també ha comptat amb l’actuació musical d’un grup d’alumnes del CEIP Lluís Revest, amb la lectura de poemes, i amb un acomiadament musical a càrrec de Blanca Miralles Mallén i Natasha Garcia (xelo i teclat). Una vegada finalitzat, s’ha celebrat un vi d’honor a les instal·lacions del CEIP Bisbe Climent.

Pujar