21 de setembre de 2020 21/9/20

Castelló fomenta la sostenibilitat, la seguretat vial i els camins escolars en la Setmana de la Mobilitat

  Més espais urbans i més pensada per al públic infantil. Així és enguany la Setmana Europea de la Mobilitat amb la qual l'Ajuntament de Castelló se suma a aquesta campanya internacional per a conscienciar sobre la mobilitat sostenible. La programació inclou de dilluns a divendres, en horari de matí i vesprada, tallers lúdics i didàctics sobre mobilitat sostenible, seguretat vial i camins escolars. A més, també hi haurà una calculadora de petjada de carboni que permetrà conèixer l'impacte dels desplaçaments urbans que es fan diàriament.

  El regidor de Mobilitat Urbana, Rafa Simó, ha explicat que enguany “les activitats estan més enfocades a escolars i públic familiar en general amb l'objectiu de conscienciar sobre els avantatges d'optar per mitjans de transport més sostenibles, com la bicicleta, els trajectes a peu o l'ús de l'autobús, per exemple”. Enguany, a més, cobraran protagonisme els camins escolars en els quals estan ja treballant les comunitats educatives de diversos col·legis de la ciutat.

  Un dels tallers és el de la petjada de carboni i els impactes ambientals del transport, com el canvi climàtic, la contaminació atmosfèrica o el soroll. A més de conèixer què és la petjada de carboni, els qui participen podran esbrinar quants quilograms de CO2 emeten diferents opcions com caminar, anar amb bici, agafar l'autobús o desplaçar-se amb cotxe a través d'uns panells en els quals hauran de col·locar uns núvols en funció del seu impacte.

  Un altre taller consistirà en una espècie de joc de l'oca en la qual els participants seran les fitxes i hauran de desplaçar-se per la lona després de respondre preguntes sobre quatre temàtiques: camins escolars, seguretat vial, senyalització i mobilitat sostenible. Finalment, en una altra zona se'ls explicarà què són les ciutats sostenibles a través d’Urbanito, Naturena i Ciutadino, tres robots que ja van participar en la campanya del Pla General en els barris la missió dels quals és conservar i fer créixer la ciutat de Castelló d'una manera organitzada, lògica i sostenible.

  “Aquest espai permetrà que els més xicotets deixen les seues propostes sobre com millorar el seu barri en temes de mobilitat sostenible”, ha apuntat el regidor Rafa Simó.

  A aquestes activitats també se sumaran altres organitzades per les associacions de veïns i els col·legis. Així, el dimecres l'Associació de Veïns del Raval Universitari organitzarà tallers propis de 17:00 a 20:00 en els quals també participaran les associacions de mares i pares dels col·legis Vicent Marzà i Manel Garcia Grau. L'endemà, l'associació de mares i pares del col·legi Jaume I organitzarà una xocolatada.

  Al costat dels tallers lúdics i didàctics també hi haurà punts d'informació i la inspecció tècnica de bicicletes. A més, dins de la campanya de seguretat vial #JoConvisc, s'ha convocat un concurs fotogràfic per a triar el millor lema a favor d'una mobilitat urbana respectuosa i segura. 

  Pujar