30 de setembre de 2020 30/9/20

Castelló ensenyarà com conduir de manera eficient dins de la Setmana de la Mobilitat

Castelló ensenyarà com conduir de manera eficient dins de la Setmana de la Mobilitat - (foto 1)

  Castelló instal·larà un simulador en la plaça Major per a ensenyar a conduir de manera eficient, reduir el consum de combustible i, per tant, reduir les emissions a l'atmosfera. El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha explicat que aquest simulador és una de les activitats programades dins de la Setmana Europea de la Mobilitat que se celebra del 15 al 22 de setembre.

  La Fundació F2e per a l'Eficiència Energètica de la Comunitat Valenciana instal·larà aquest simulador de conducció eficient el dijous 22 en la plaça Major coincidint amb la celebració del Dia sense Cotxes. Aquest simulador de conducció eficient “consta de diferents circuits entorns (carretera de muntanya, autovies, carreteres urbanes, etcètera) i diferents vehicles a motor (cotxes híbrids, dièsel, gasolina, un autobús,...) amb canvi manual i automàtic per a simular de la manera més real possible la conducció que podem fer en la nostra vida quotidiana”, segons ha explicat Víctor Gaceta, gerent de la Fundació F2e.

  Amb aquest simulador, al final de les proves es podrà mesurar el consum de combustible del vehicle, també el CO2 generat, el temps que se circula sense trepitjar l'accelerador, entre altres coses, per a poder aprendre a conduir eficientment, amb el consegüent estalvi de combustible i d'emissions a l'atmosfera. Aquests hàbits, segons ha apuntat Gaceta, es podran traslladar després a la conducció dels vehicles particulars, estalviant diners en combustible i disminuint les emissions de contaminants a l'atmosfera.

  El simulador compta també amb un mòdul de conducció segura, en el qual es poden assajar frenades d'emergència amb ABS, sense ABS, realitzar proves d'eslàlom amb cons, la prova de l’arce, aprendre a aparcar marxa arrere, en bateria, etc., realitzar conducció en condicions de neu, etc. perquè aprenguem a conduir de forma més segura.

  A més d'aquest simulador, el regidor Rafa Simó també ha destacat entre les novetats que s'han programat en la Setmana Europea de la Mobilitat de Castelló s'inclou un cicle de xarrades que se celebraran del 19 al 22 de setembre en la plaça Major a les 19:00 hores.

  La primera d'aquestes xarrades, el dilluns 19, se centrarà en la conducció segura i s'abordaran temes com la correcta posició al volant, com asseure correctament als menuts, etcètera, i la impartiran Miguel Ángel Casado, gerent de Maralba Escola de Conducció; Raúl Ribes, gerent d'Autoescola Ribes i Gustavo Rubio, gerent de Michavila Centres Automoció.

  El dimarts 20 s'abordarà la Mobilitat i accessibilitat de la mà de Carlos Laguna Asensi, president de la Federació Provincial de Discapacitats Físics i Orgànics COCEMFE Castelló. La mobilitat i el canvi climàtic serà el tema de la xarrada prevista per al dimecres 21 en la qual, Axel Pena López, de l'equip éBRICKhouse de la Universitat Jaume I parlarà sobre l'impacte ambiental derivat del transport, l'augment de les emissions per l'ús de combustibles fòssils que agreuja el seriós problema del canvi climàtic i la petjada de carboni derivada del transport. El cicle es tancarà amb una xarrada sobre conducció eficient de la mà de Víctor Gaceta, gerent de f2e, la Fundació per a l'Eficiència Energètica.

  Pujar