23 de novembre de 2020 23/11/20

Castelló eleva a 900.000 euros les prestacions en emergència social de gener a març

Castelló eleva a 900.000 euros les prestacions en emergència social de gener a març - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Castelló eleva a 900.000 euros les prestacions en emergència social de gener a març - (foto 2)

  La Regidoria de Benestar Social ha intensificat les prestacions concedides en matèria d'emergència social situant quasi en 900.00 euros la quantia de les ajudes concedides durant el primer trimestre de 2017, la qual cosa acosta al 40% el nivell d'execució del pressupost contemplat per a enguany.

  El nombre d'ajudes assignades ha passat de 1.724 a 2.366 atenent a la comparativa de prestacions atorgades durant el primer trimestre de l'any 2015 al 2017, mentre que el valor econòmic de les mateixes ha passat dels 570.000 als 868.000 euros en el mateix període de temps.

  El regidor delegat de l'àrea, José Luis López, explica que "les raons d'aquest creixement van lligades a un empobriment general de la població, és a dir, cada vegada hi ha més treballadors pobres que amb els sous que s'estan cobrant no arriben a poder cobrir algunes de les necessitats més bàsiques".

  Parlem d'alimentació i higiene, menjador escolar per als fills, lloguer d'habitatge i un creixement notable en el pagament de deutes de subministrament d'aigua, gas i electricitat, la qual cosa ha vingut a denominar-se pobresa energètica. Precisament aquesta última, la pobresa energètica, aglutina les prestacions que més creixen des de Serveis Socials, unes ajudes que encara no s'abordava en 2015 i que ha anat avançant a gran velocitat a partir de la seua implantació en 2016.

  López ha indicat que "és aqueix any quan comencem a cobrir deutes per impagaments en subministraments de llum, aigua i gas, i fins i tot hem assumit l'adaptació d'instal·lacions per a donar cobertura a famílies sense proveïment quan els ingressos per unitat familiar no permeten fer front a necessitats de caràcter bàsic i urgent".

  Però, quins requisits han de complir-se perquè una família empadronada a Castellón puga ser receptora d'aquestes prestacions destinades a cobrir necessitats de caràcter bàsic i urgent. Hi ha un perfil comú que és tenir uns ingressos per persona inferiors a 532 euros bruts al mes. Per sota d'ací qualsevol castellonenc pot tenir l'empar de l'administració local.

  Pujar