19 de setembre de 2020 19/9/20

Castelló edita una guia dirigida a la gent gran per a facilitar l'accés a recursos municipals

Castelló edita una guia dirigida a la gent gran per a facilitar l'accés a recursos municipals - (foto 1)

  L'Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Gent Gran, ha editat per primera vegada una guia dirigida bàsicament a la població de majors "amb l'objectiu de donar a conèixer i facilitar l'accés als principals recursos existents en la nostra ciutat dels quals pot beneficiar-se aquest col·lectiu i millorar el seu benestar i qualitat de vida", segons ha explicat la regidora de Gent Gran, Mary Carmen Ribera.

  Aquesta guia ofereix, amb un llenguatge clar i directe, informació actualitzada bàsica sobre serveis i activitats de diversa índole (socials, de seguretat, jurídics, sanitaris, en matèria de violència de gènere, culturals, esportius, educatius, etcètera) que poden resultar d'especial interès per a aquesta població. "Es tracta d'un suport còmode i útil per a localitzar informació d'interès sobre els recursos amb els quals explica Castelló dirigits a la població major de 65 anys", ha afegit l'edil.

  En total s'han editat 500 exemplars que seran distribuïts principalment per les entitats, associacions i centres d'atenció a les persones majors que es troben situats a Castelló de manera que qualsevol persona interessada puga accedir a aquesta guia.

  Es tracta, en paraules de Ribera, d'una eina indispensable perquè les persones majors puguen conèixer d'una manera ràpida i senzilla l'ampli ventall de recursos que tant l'Ajuntament de Castelló com altres entitats, públiques i privades, ofereixen a les persones majors amb la finalitat de donar resposta a les seues necessitats i promoure un envelliment actiu i saludable.

  L'edil Mary Carmen Ribera ha subratllat que "des de la Regidoria de Gent Gran de l'Ajuntament de Castelló hem elaborat aquest mapa de recursos amb la finalitat d'oferir informació clara i senzilla sobre els mateixos i millorar l'autonomia, la salut i el dinamisme de les persones majors".

  Pujar