elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló duplica el pressupost en Habitatge i reforça les polítiques per a ampliar els lloguers assequibles i rehabilitar el parc més antic

Castelló duplica el pressupost en Habitatge i reforça les polítiques per a ampliar els lloguers assequibles i rehabilitar el parc més antic
  • La Regidoria d'Habitatge consigna 180.000 € per a rehabilitar llars vulnerables i amplia les ajudes de la Borsa de Lloguer

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló duplica enguany el seu pressupost ordinari respecte al primer any de creació de l'Oficina Municipal d'Habitatge, en 2017, per a impulsar la rehabilitació del parc més envellit i de les llars amb menys recursos que necessiten reformes, ampliar la cobertura en ajudes al lloguer i frenar la bambolla en el seu preu, i incrementar el parc publique. El departament de María Jesús Garrido ha previst en aquest exercici 942.000 euros enfront dels 462.000 de 2017.

“Amb aquests pressupostos i el reforç en la plantilla de l'Oficina d'Habitatge, que passa de 3 a a 8 places gràcies a la inclusió en la Xarxa Xaloc, volem impulsar les mesures contemplades en el Pla Estratègic d'Habitatge. El nostre objectiu és incrementar la xarxa de suport pública que garantisca el dret a l'accés a l'habitatge”, ha explicat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

Entre altres novetats, Habitatge ha consignat 180.000 euros per a desenvolupar un conveni amb entitats del tercer sector per a rehabilitar habitatges de llars que no poden fer front econòmicament a les actuacions que necessiten.

També 282.000 euros per a pagar ajudes d'emergència en lloguer i subministraments bàsics, una inversió finançada per la Generalitat Valenciana.

En la Borsa de Lloguer Municipal el pressupost es duplica amb 125.000 euros, que es destinen a incentius i ajudes de rehabilitació als propietaris que cedisquen habitatges buits en condicions d'habitabilitat a canvi d'un preu protegit per a l'arrendatari.

En matèria d'inversions, la Regidoria manté més d'un milió d'euros per a continuar ampliant el parc públic després de materialitzar en 2021 la primera compra de sis habitatges des de 1984. Així mateix, 350.000 euros per a continuar duent a terme millores en els habitatges municipals, que des de 2019 han sigut objecte de 77 actuacions.

“Treballem per a continuar ampliant el parc públic d'habitatge, dinamitzar la rehabilitació del parc més antic i reforçar la gestió de l'habitatge públic municipal”, ha afirmat Garrido, que ha afegit que l'Ajuntament “continuarà ajudant les famílies a pagar el lloguer i els subministraments, a millorar les condicions de les seues llars i fer valdre els seus drets enfront dels fons voltor i entitats financeres”.

Pujar