elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló despedeix les festes a crit de Magdalena Vítol

Castelló despedeix les festes a crit de Magdalena Vítol
  Galeria de fotos
  Castellón - Magdalena 2017 - Magdalena Vitol
  Castellón - Magdalena 2017 - Magdalena Vitol
  MÉS FOTOS
  Castelló despedeix les festes a crit de Magdalena Vítol - (foto 2)
  Castelló despedeix les festes a crit de Magdalena Vítol - (foto 3)
  Castelló despedeix les festes a crit de Magdalena Vítol - (foto 4)
  Castelló despedeix les festes a crit de Magdalena Vítol - (foto 5)
  Castelló despedeix les festes a crit de Magdalena Vítol - (foto 6)
  Castelló despedeix les festes a crit de Magdalena Vítol - (foto 7)
  Castelló despedeix les festes a crit de Magdalena Vítol - (foto 8)
  Castelló despedeix les festes a crit de Magdalena Vítol - (foto 9)

  A les 21:30 hores va començar la Desfilada Final de Festes, que va tenir el seu inici en l'Avinguda Rey Don Jaime, concretament a l'edifici de Correus. Gaiaters, madrines, xarangues i Reines van recórrer els carrers més cèntrics de la ciutat ballant al so del 'Rotllo i Canya' o amenitzant al públic, que esperava la seva entrada a la Plaça Major a les voreres dels carrers Colom, Enmig, Gasset, Major i Arxiprest Balaguer.

  En arribar a la Plaça Major, plena de castelloners i castelloneres que esperaven en la penombra el tradicional Magdalena Vítol, la Reina va encendre la metxa de la Gran Traca Final, que enguany era a càrrec del conegut taller Pirotècnia Reyes Martí de Borriana. Com ve fent-se des de fa molts anys, alguns atrevits van córrer la traca pels carrers, ja que partint de la plaça Major, va recórrer Vera, Gasset, Porta del Sol, Ruiz Zorrilla, Avinguda Rey Don Jaime, Sant Vicent, Ronda Mijares, Zaragoza, Colón, Enmedio, San Roque, San Felix i Colon fins arribar de nou al Fadrí amb el propòsit que tot Castelló o almenys la zona més cèntrica, escoltase el so del final de festes.

  Entre els diferents espectacles que van amenitzar la vetllada a l'aire lliure hi va haver balls regionals, també trapezistes que es van despenjar pel Fadrí i des d'una grua, però el més impactant van ser els focs artificials que van il·luminar la plaça i que van ser disparats des del mateix sostre de la Catedral, el Campanar o el Mercat Central.

  I mentre les Reines 2017 s'acomiadaven del públic des del balcó de l'ajuntament amb mocador en mà, la gent va anar sortint de la Plaça Major. Només alguns curiosos, la premsa i els membres de les gaiates van esperar a les Dames de la Ciutat 2017 i madrines a sortir de l'ajuntament del municipi, faltava un acte més, que en petit comitè es celebra per a tots els ens del món de la festa de la Magdalena, el 'Vitolet', el mateix crit que hores abans però més baixet i al costat del Fadrí per a tota aquesta gent que plora el doble el final de les festes, que per a ells no tornaran a ser iguals.

  Pujar