4 de desembre de 2020 4/12/20

Cs de Castelló denuncia el sistema de neteja que el Fadrell permet a les nostres platges després del pas de Gloria

Cs de Castelló denuncia el sistema de neteja que el Fadrell permet a les nostres platges després del pas de Gloria - (foto 1)
  • Marín-Buck apunta que “els treballs de neteja no s'ajusten a la normativa Europea i, la diligència i eficàcia no estan renyides amb el correcte”

El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Ajuntament de Castelló, Alejandro Marín-Buck ha denunciat “el sistema de neteja que el govern del Fadrell està permetent a les nostres platges després del pas de la borrasca Gloria perquè la diligència i eficàcia no estan renyides amb el correcte”.

El portaveu de Cs ha criticat “la forma amb què s'està netejant el nostre litoral ja que no s'està fent una selecció dels residus orgànics dels inorgànics i les màquines excavadores retornen a palades tot el fem a la mar, sense cap discriminació”. Així mateix, Marín-Buck ha explicat que “això no és una solució, sinó una tireta mal posada perquè no s'ajusta a la normativa europea com volen vendre des de la regidoria de Transició Ecològica del Fadrell”. “L'eficiència ha de ser compatible amb l'encertat”, ha aclarit. 

Marín-Buck ha recordat que “en Cs ja vam pregar al Fadrell en la comissió del dilluns passat, diligència en les tasques de neteja perquè les nostres platges estigueren a punt per Pasqua però aquests treballs no es poden realitzar a qualsevol preu”. 

El portaveu de Cs ha explicat que “la normativa europea parla clarament de limitar la maquinària pesant, utilitzar maquinària amb pinces per a reduir l'impacte durant la neteja i garbellar el material, res de retornar a palades la brutícia a la mar com estem veient a Castelló”. Per tant, des de Cs “exigirem al govern la supervisió dels treballs i explicacions”, ha conclòs el responsable de Cs.

Pujar