elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP de Castelló denuncia que l'Ajuntament només ha executat el 14% del pressupost prorrogat de 2020

El PP de Castelló denuncia que l'Ajuntament només ha executat el 14% del pressupost prorrogat de 2020
  • Els populars han lamentat la “no execució pressupostària” en plena crisi econòmica a conseqüència del covid

MÉS FOTOS
El PP de Castelló denuncia que l'Ajuntament només ha executat el 14% del pressupost prorrogat de 2020 - (foto 2)

La portaveu del Grup Municipal Popular a l'Ajuntament de Castelló, Begoña Carrasco, denúncia que en els tres primers mesos de l'any, l'execució pressupostària a la ciutat, per part del govern de PSOE, Compromís i Podemos, estiga molt per davall de l'esperat després de més d'un any de pandèmia i amb sectors molt colpejats per la crisi econòmica. “Els números són el reflex de com el govern d'Amparo Marco no està rescatant als castellonencs, excepte a ells mateixos. D'un pressupost prorrogat de 190 milions, en línies generals només el 14% ha revertit en els castellonencs i dels 24 milions previstos per a inversions, només s'ha injectat a la ciutat el 0,19%”, assenyala.

I afig: “Aquesta és la conseqüència del desgovern del Fadrell que, en plena pandèmia, amb empreses, pimes i autònoms a la vora de la fallida i amb prop de 16.000 aturats a la ciutat, l'equip de govern de PSOE, Compromís i Podemos no està a l'altura del que necessiten els castellonencs. Ja no els val com a excusa el Covid ni l'hackeo per a tapar la seua inacció”, així ho ha explicat en la roda de premsa telemàtica en la qual també ha comparegut el regidor Popular, encarregat d'assumptes econòmics, Juan Carlos Redondo.

Per a la líder dels Populars a la ciutat de Castelló, “ja no hi ha excuses, ni la pandèmia, perquè ja portem més d'un any immersos en ella, ni l'hackeo que va començar el 30 de març, un dia abans que vencera el primer trimestre. L'any passat van utilitzar la pandèmia com a excusa, encara que la realitat és que van aprovar els pressupostos al juliol i no van entrar en vigor fins al 25 d'agost, per això els van sobrar 35 milions d'euros. Malgrat això s'han negat a baixar els impostos, tal com els demanàvem, perquè hi ha marge suficient per a fer-ho. Continuem sent la segona ciutat espanyola que més IBI cobra per habitant i avui dia seguim sense pressupostos assistint cada dia a un espectacle vergonyós entre socis de govern que estan pensant en els seus sous i butaques, però no en les necessitats dels castellonencs”.

El regidor Popular Juan Carlos Redondo ha destacat en la seua compareixença que si l'Ajuntament continua prestant serveis és gràcies als funcionaris i no a la gestió política de PSOE, Compromís i Podemos, perquè “dels 27 milions que han executat en el primer trimestre d'enguany, el 98% correspon a despesa compromesa, és a dir, la despesa bàsica de funcionament per a pagar nòmines, despeses financeres, lloguer de locals municipals, neteja, enllumenat o semàfors. Les dades oficials elaborades per l'Oficina de Gestió Econòmica de l'Ajuntament de Castelló demostren que l'Ajuntament funciona per inèrcia, no pels qui estan al capdavant de la gestió política”.

“En la partida de neteja (no viària), dels 311.000 euros pressupostats no s'ha executat absolutament res, estan sense gastar i, d'altra banda, hem agrupat totes les partides que tenen a veure amb la recuperació econòmica: ajudes la comercie, Pla Resistir, el Covid i veiem que quan més es necessita els diners en la butxaca dels comerciants i dels emprenedors, menys se'ls dóna. Dels 6,2 milions d'euros pressupostats en aquest sentit, a penes s'ha gastat el 9%”, assenyala.

Redó apunta que si hi ha una regidoria especialment paralitzada durant tota la legislatura és la d'Habitatge, “de 2,6 milions d'euros pressupostats a penes s'ha executat el 1,1%. Des del Partit Popular hem sol·licitat a l'alcaldessa en diverses ocasions el cessament de la regidora de l'àrea d'habitatge a tenor dels molt aragonesos resultats”.

Per a la portaveu dels Populars, “és absolutament infame que, amb 16.000 aturats a la ciutat, es quede sense gastar l'any 2020 el 40% del pressupost del Consorci per l'Ús de la ciutat, o que no s'invertisca els diners que sí que es recapta, perquè aqueixes inversions ajudarien a les empreses i generarien activitat econòmica i ocupació”.

No obstant això, lamenta Carrasco, “a l'alcaldessa li interessen més altres coses com ficar les màquines en l'avinguda de Lidón, on no les vol ningú, o les càmeres de vídeo del centre, que tal com veníem denunciant que és un abús pel seu afany recaptatori han hagut de desconnectar-se davant l'al·luvió de denúncies, més de 7.000 sancions als veïns en un mes”. Tot això sumat al fet que “les ajudes del Pla Resistir continuen sense arribar, cal recordar que en el Ple passat sol s'havien autoritzat, que no abonat, un 20% dels 5 milions previstos”, conclou.

Pujar