29 de setembre de 2020 29/9/20

Castelló culmina la seua primera licitació 100% electrònica

Castelló culmina la seua primera licitació 100% electrònica - (foto 1)

  Menys consum de paper, més transparència i més agilitat. L'Ajuntament de Castelló ha completat la seua primera licitació 100% electrònica a través de la Plataforma de Contractació del Sector Públic del Ministeri d'Hisenda, una plataforma en línia gratuïta que ha permés completar tot el procediment (licitació, presentació d'ofertes, obertura de documentació, proposta d'adjudicació i formalització del contracte) sense imprimir ni un sol paper.

  L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha subratllat que aquesta licitació “confirma el pas definitiu cap a una administració electrònica que facilite la relació entre la ciutadania i la institució, contribuïsca al consum zero de paper en la contractació i permeta aprofundir en la necessària transparència del sector públic”.

  Per part seua, el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha agraït l'esforç de tots els funcionaris (Contractació, Modernització, Secretaria i Intervenció) que han fet possible aquesta contractació íntegrament telemàtica i que situa a l'Ajuntament de Castelló com a referent provincial en aquest model de tramitació virtual. En aquest sentit, cal destacar que diversos ajuntaments de la província han contactat amb l'àrea municipal de Contractació per a interessar-se pel funcionament d'aquesta plataforma i avançar en la licitació electrònica en els seus municipis.

  El contracte de servei d’assistència tècnica per a la comunicació i publicitat de l'estratègia de desenvolupament urbà sostenible i integrat Edusi Transforma Castelló, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i l'Ajuntament de Castelló, adjudicat a la mercantil Doble1080Esa, S.L. per un import de 398.900 euros, ha sigut el primer contracte licitat exclusivament per mitjans electrònics a través de la plataforma de contractació del Ministeri d'Hisenda. La formalització del contracte s'ha culminat també per mitjans electrònics a través de l'aplicació ‘Portafirmas’ del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

  La tramitació ha sigut un èxit, segons expliquen els tècnics municipals, i ha permés a les empreses licitadores comunicar-se amb l'Administració únicament per mitjans electrònics. Els avantatges de la licitació electrònica, entre altres, són contribuir a l'eliminació del consum de paper en les instal·lacions municipals, ja que tota la documentació relacionada amb l'expedient es presenta exclusivament per mitjans electrònics, fins i tot la presentació d'ofertes a través de la citada plataforma i avançar en transparència en la gestió municipal posat que cada pas del procés queda gravat en el sistema de manera automàtica i genera un registre protegit de qualsevol ingerència.

  Vist l'èxit de la tramitació electrònica, l'Ajuntament de Castelló incrementarà el nombre de contractes licitats electrònicament. Així, seguiran aquest procediment el contracte d'adquisició de dos vehicles nous de baixes emissions (híbrids) per a la renovació del parc mòbil municipal, la remodelació integral del parc de la Panderola i el subministrament i implantació d'un sistema de gestió i control de zones estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, serveis de càrrega i descàrrega i parades de taxi a la ciutat de Castelló de la Plana, tots ells emmarcats dins de l'estratègia Edusi Transforma Castelló cofinançada per l'Ajuntament i els fons europeus FEDER.

   

  Pujar