24 de setembre de 2020 24/9/20

Castelló culmina les obres de la Pineda després d’invertir 1,3 milions per a la seua reobertura

Castelló culmina les obres de la Pineda després d’invertir 1,3 milions per a la seua reobertura - (foto 1)
  • Marco destaca la inversió per a reobrir aquest centre tancat en 2012 per ser una “actuación de justícia” per a usuaris i familiars

L'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha visitat aquest dimarts les noves instal·lacions del centre d'Alzheimer la Pineda una vegada culminades les obres escomeses per l'Ajuntament de Castelló per 1,3 milions perquè aquest centre poguera obrir les seues portes després del seu tancament en 2012. Marco ha estat acompanyada pel regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, i el regidor d'Obres i Projectes Urbans, Rafa Simó.

Marco ha explicat tot el treball previ i inversió realitzat per l'Ajuntament abans de poder iniciar les obres per a reobrir aquest centre. Així, ha recordat que en 2012 la Pineda va tancar les seues portes i per a poder obrir-les es va haver d'adquirir primer una part privada de l'antiga caserna militar de Tetuan 14, per un import total de 6 milions d'euros, per a poder destinar una part del solar a aquesta ampliació. “Una actuació que era de justícia”, ha indicat l'alcaldessa.

“En 2012 es va tancar i prompte serà obert a la ciutadania de Castelló amb 56 places, quan abans hi havia 40, amb unes instal·lacions modernes, funcionals i amb tots els serveis que necessiten les persones amb Alzheimer i amb tota la garantia d'una atenció digna per als seus familiars”, ha manifestat Marco.

Per part seua, el regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha apuntat que, una vegada recepcionades les obres, s'ha iniciat l'expedient per a cedir l'ús de l'espai a la Fundació Salomé Moliner, que serà l'encarregada de gestionar-lo. López ha indicat que la previsió és que la Junta de Govern Local aprove l'expedient abans que acabe l'any. “Anirem de la mà amb la fundació perquè la Conselleria puga incloure aquest centre, al més prompte possible, en els concerts per al finançament de les places”, ha apuntat López.

L'Ajuntament de Castelló ha invertit en l'obra 1,3 milions d'euros en dues fases, al que se suma la part proporcional del cost per l'adquisició del terreny per a l'ampliació. La primera fase va comptar amb una inversió de 760.000 euros per a rehabilitar l'edifici de l'antiga infermeria de Tetuan 14, on se situava l'antic centre. La segona fase correspon a la construcció d'un edifici annex per a ampliar les dependències. En aquesta segona fase, adjudicada per 520.000 euros, s'ha dotat al centre de dues sales d'estar, dues de rehabilitació, una zona per a monitor/fisio, banys i magatzem, entre altres dotacions.

El nou Centre d'Alzheimer La Pineda reobrirà amb una capacitat per a 56 persones i per a oferir atenció diürna especialitzada a persones que requereixen ajuda per a la realització de les activitats bàsiques i/o instrumentals de la vida diària, amb l'objectiu de mantindre, preservar o millorar la funcionalitat dels usuaris i servir de suport als familiars.

Pujar