30 de setembre de 2020 30/9/20

Castelló convoca actes per a conscienciar sobre la capa d'ozó i sobre la protecció del mar

Castelló convoca actes per a conscienciar sobre la capa d'ozó i sobre la protecció del mar - (foto 1)
  • La regidora Sara Usó destaca que la campanya anual 'Celebrem amb la natura' pretén acostar valors ambientals a la ciutadania

MÉS FOTOS
Castelló convoca actes per a conscienciar sobre la capa d'ozó i sobre la protecció del mar - (foto 2)

La Regidoria de Sostenibilitat Ambiental convoca aquest mes de setembre activitats per a sumar-se al Dia internacional per a la preservació de la capa d'ozó i al Dia marítim mundial dins de la campanya anual '*Celebrem amb la natura'. Aquest diumenge, 25 de setembre, la plaça Major acollirà d'11:00 a 14:00 activitats de dinamització per a públic familiar amb l'objectiu de cridar l'atenció sobre la capa d'ozó i frenar la seua destrucció.

La jornada inclou tres zones diferenciades en la qual els assistents podran conèixer més detalls sobre la capa de zona i els perills als quals s'enfronta. Així, a través del joc educatiu Què és què relacionaran conceptes com a efecte hivernacle, capa d'ozó o reciclatge amb les seues definicions. També s'instal·larà una taula de la sostenibilitat en la qual a través de diferents materials s'ensenyarà d'on ve l'energia i com moderar el seu consum. Finalment, també s'ha previst una gimcana familiar en la qual els diferents equips hauran de superar proves físiques i respondre preguntes sobre la destrucció de la capa d'ozó.

'Celebrem amb la natura' es traslladarà al Grau el divendres 30 de setembre amb motiu del Dia Marítim Mundial. El parc de la Panderola concentrarà, de 17:00 a 20:00 hores, les activitats dissenyades per a acostar al públic infantil i familiar la riquesa del món marí, la seua importància i els perills que ho amenacen.

També en l'àmbit ambiental, encara que a part de la campanya Celebrem amb la natura, Castelló acull una activitat de voluntariat. Serà aquest diumenge, 25 de setembre, en el paratge de la Magdalena, en una jornada que permetrà netejar de residus la zona així com condicionar els plantons d'espècies autòctones que s'han replantat en campanyes anteriors de reforestació.

Pujar