elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló constituïx el Consell Local de Seguretat per a fomentar la participació ciutadana en la protecció pública

Castelló constituïx el Consell Local de Seguretat per a fomentar la participació ciutadana en la protecció pública

  . L'Ajuntament de Castelló ha constituït aquest dijous el Consell Local de Seguretat en una sessió que s'ha celebrat en el saló de plens del Consistori. En aquesta primera sessió de constitució han pres possessió representants de diferents associacions veïnals i socials que formaran part d'este organisme de participació ciutadana en matèria de seguretat pública.

  El Consell ha estat presidit per Antonio Ortolá, delegat de l'àrea del govern de Seguretat Ciutadana, Emergències i Salut Pública, el qual ha assegurat que “aquest òrgan pretén ser un espai en el qual traslladar suggeriments i peticions en matèria de seguretat ciutadana”. En este sentit, Ortolá ha assegurat que “volem que totes les entitats de Castelló ens puguen transmetre les seues preocupacions en matèria de seguretat de la forma més senzilla possible, i això és precisament el que volem aconseguir amb este espai obert a tots”.

  En aquesta línia, Ortolá també ha destacat la importància de la col·laboració ciutadana, afirmant que la participació activa dels ciutadans és fonamental per a aconseguir una ciutat més segura. Amb la implicació de tots podem identificar i abordar de manera molt més efectiva les qüestions de seguretat que ens afecten diàriament”.

  A més d'un representant per cada grup municipal, han pres possessió en el Consell un representant de les organitzacions o federacions d'empresaris i comerciants de la ciutat, proposat pel Consell Sectorial de Comerç. El Consell Local de Seguretat també compta amb representants dels Patronats Municipals de l'Ajuntament de Castelló, proposats pels seus consells rectors, i amb representants veïnals dels districtes de la ciutat, proposats per les Juntes de Districte.

  També, s'ha designat un representant per cadascuna de les dos organitzacions sindicals més representatives de la ciutat; i un representant d'una associació proposat pels diferents consells municipals.

  Resposta a Compromís

  El regidor també ha volgut referir-se a les declaracions abocades per Ignasi García, portaveu de Compromís, el qual ha criticat a menys de 42 hores de la convocatòria de constitució que el Consell no s'havia creat encara. “És una absoluta vergonya que Compromís critique ara la constitució d'este Consell quan en 8 anys que han estat en el govern tan sols l'han constituït una vegada i va anar tres mesos abans de les eleccions de maig de 2023. L'oportunisme polític i la demagògia de l'esquerra cada vegada és més lamentable”.

  Pujar