elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló concedeix ajudes a les famílies més vulnerables per a combatre la pobresa energètica

Castelló concedeix ajudes a les famílies més vulnerables per a combatre la pobresa energètica
  • Marco destaca el pla municipal davant l'encariment de la llum, el gas i l'aigua i els més de 434.000 euros concedits des de 2016

L'Ajuntament de Castelló ha concedit 167 ajudes per a fer front al pagament de factures de llum, aigua i gas de famílies en situació d'emergència social, des de l'1 de gener al 20 de juliol d'enguany, per un valor que frega els 38.000 euros. D'elles, 112 han sigut per a subministrament elèctric, 38 per a rebuts d'aigua, 13 per al gas i altres 4 per a gas i llum. L'últim any complet, 2021, van anar 252 les ajudes concedides, per 51.800 euros. Aquestes ajudes per a subministraments energètics bàsics estan contemplades en el pla per a combatre la pobresa energètica que va posar en marxa el govern municipal en 2016 i a través del que, des de llavors i fins al 20 de juliol d'enguany, s'han concedit un total de 2.664 ajudes per 434.270 euros.

“Des de l'Ajuntament de Castelló impulsem des de fa set anys un pla per a combatre la pobresa energètica a Castelló i per a protegir les persones més vulnerables, que hui dia especialment més estan notant els efectes de l'augment del cost de la vida i amb això l'encariment de la factura energètica”, ha destacat l'alcaldessa, Amparo Marco. “El passat mandat ja vam activar un pla per a evitar el tall dels subministraments bàsics de famílies que poden trobar-se en situació d'emergència social, perquè el benestar dels veïns i veïnes és una prioritat per a aquest govern”, ha recalcat.

En 2016 es va posar en marxa el pla per a reduir la pobresa energètica després de tancar acords amb les principals empreses subministradores d'aigua, gas i electricitat. Des de llavors, i dins de les ajudes d'emergència social de l'Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància, es concedeixen prestacions destinades a la modalitat de subministraments bàsics energètics. “Gràcies a aquestes ajudes que eviten els talls de llum, aigua o gas, moltes famílies en situació de vulnerabilitat poden accedir als subministraments bàsics, contribuint així en part a la millora de la seua qualitat de vida”, ha apuntat la regidora de Benestar Social, Dependència i Infància, Patricia Puerta.

Pujar