31 de març de 2020 31/3/20

Castelló comença la clausura dels abocadors incontrolats per Penyeta Roja

Castelló comença la clausura dels abocadors incontrolats per Penyeta Roja - (foto 1)
  • Garcia anuncia una modificació de l'ordenança municipal de Neteja de la Vies Públiques i Recollida de Fems després de quatre dècades sense canvis

MÉS FOTOS
Castelló comença la clausura dels abocadors incontrolats per Penyeta Roja - (foto 2)

El regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, ha visitat el nou punt net creat al costat de les urbanitzacions de la partida de Penyeta Roja. L'espai està format per una desena contenidors de reciclatge i de resta, un mobiliari que ha sigut situat darrere d'un tanca de fusta per a neutralitzar l'impacte visual.

La zona disposa també de marge per a l'estacionament de vehicles, de manera que el veïnat pot accedir fàcilment al nou punt net. Aquest ha sigut «el primer pas en un llarg camí per a acabar amb els abocadors incontrolats, que tantes molèsties causen a les veïnes i els veïns i que tan mala imatge donen de la nostra ciutat, a més de suposar una despesa per a les arques públiques per la recollida dels residus abandonats fora dels ecoparcs», ha apuntat l'edil.

En aquest sentit, Garcia considera necessària «una nova ordenança de Neteja i Recollida de Fems, ja que la que tenim és de l'any 78 i necessita una actualització», així com l'activació del Pla d'Ecoparcs del consorci de residus C-2. Per al regidor, és fonamental «fer pedagogia del correcte dipòsit de les  restes domèstiques, un punt que afavoreix la convivència, però també estendre aquesta educació a les empreses».

Cal assenyalar que a més de la reconversió del punt net, el consistori ha endreçat l'antic abocador de la partida Bovalar amb la plantació de vegetació i la creació d'un espai d'estacionament. García ha agraït la col·laboració veïnal a l'hora d'impulsar totes aquestes millores i per al manteniment de l'espai en bones condicions.

Pujar