elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló col·labora en el tràmit de les les noves ajudes per a reformes d'interior del Pla Renhata

Castelló col·labora en el tràmit de les les noves ajudes per a reformes d'interior del Pla Renhata
  • L'Ajuntament rebrà sol·licituds en el marc de la Xarxa Xaloc. El termini de presentació serà de l'1 de febrer al 13 d'abril

La Regidoria d'Habitatge de l'Ajuntament de Castelló col·labora amb la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge en el tràmit de les la convocatòria de 2022 de les ajudes del Pla Renhata per a la rehabilitació de reformes d'interior. El termini de presentació es desenvoluparà de l'1 de febrer al 13 d'abril i la sol·licitud es podrà presentar via telemàtica en habitatge.gva.es, e o en l'Oficina Municipal en el marc de la Xarxa Xaloc.

“La incorporació de l'Ajuntament de Castelló en la Xarxa Xaloc d'Habitatge reforça la cobertura a la ciutadania en l'assessorament i tramitació d'ajudes. Ara, a més de l'opció telemàtica que ha activat la conselleria, les persones interessades poden posar-se en contacte amb l'Oficina Municipal per a demanar aquesta ajuda”, ha afirmat la regidora d'Habitatge, María Jesús Garrido.

El Pla Renhata té un pressupost global en la Comunitat de 4 milions d'euros i té l'objectiu de millorar les condicions d'habitabilitat, accessibilitat i eficiència energètica. A més de millorar les condicions de de els habitatges també vol fomentar activitat en el sector de la construcció i activitats lligades a la producció de materials com a revestiment ceràmiques.

Finança fins al 25% una quantia màxima de 3.000 euros de subvenció, fins un 30% en una quantitat a subvencionar de 3.600, i fins a un 35% en 4.200 euros. Les obres podran estar acabades en el moment de la sol·licitud o haver transcorregut un termini de sis mesos.

La convocatòria contemplará la reforma de cuines i banys, actuacions d'accessibilitat i instal·lació de sistemes integrats de domòtica. Poden optar edificis amb una antiguitat superior als 20 anys excepte en aquells amb persones empadronades amb diversitat funcional amb un grau de discapacitat superior al 33% o majors de 70 anys; i que la residència siga d'ús habitual.

D'altra banda, l'Ajuntament també participarà en la tramitació d'ajudes per a la redacció de l'informe d'avaluació d'edificis (IEE), el termini de presentació del qual serà de l'1 de febrer al 20 d'abril.

Pujar