3 de desembre de 2020 3/12/20

Castelló clausura el Fòrum de Ciutats per l'Ocupació apel·lant a la cooperació pública

Castelló clausura el Fòrum de Ciutats per l'Ocupació apel·lant a la cooperació pública - (foto 1)
  • Màlaga i Santa Cruz de Tenerife arreplegaran el testimoni com a futures seus d'aquestes jornades tècniques sobre ocupació en 2018

L'Ajuntament de Castelló, organitzador per primera vegada del cicle, ha acomiadat el XIX Fòrum de Ciutats per l'Ocupació en una jornada on les diferents ponències han reivindicat la importància d'una cooperació pública i un treball conjunt entre les administracions territorials per a generar més oportunitats laborals entre la ciutadania. La regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha destacat la importància "de fòrums d'intercanvi d'experiències com aquest per a impulsar bones pràctiques en matèria d'ocupació des de l'àmbit local que contribuïsquen a dinamitzar l'economia i faciliten la inserció laboral".

La implantació d'un nou marc estratègic "valent" i "ambiciós" que configure les polítiques actives d'ocupació és un aspecte que ha recalcat la directora general del Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef), Rocío Briones. "Hem d'aconseguir reduir les dificultats a l'hora de coordinar i gestionar els plans d'ocupació i tractar de ser més eficients", ha reconegut.

La representant del servei autonòmic d'ocupació també ha al·ludit a la futura llei valenciana d'ocupació que es va a engegar, la qual "ha de concedir el paper que li correspon a cada agent dins de les seues competències i aconseguir un sistema d'ocupació més participativa", ha detallat.

Durant la reunió, celebrada en el Centre de Desenvolupament Turístic (CdT) de Castelló, s'han exposat diferents exemples de bones pràctiques per a fomentar les oportunitats d'ocupació en l'àmbit local, com engegar metodologies que incidisquen a mesurar l'efectivitat de les polítiques dutes a terme o avaluar el grau de satisfacció dels usuaris.

Dins de les propostes de les 12 ciutats de més de 100.000 habitants presents en el fòrum, ha destacat la plantejada per l'Ajuntament de Sevilla, que ha presentat un paquet de mesures agrupades en un pla d'innovació social, entre les quals sobreixen la creació de parcs agraris a l'interior de la ciutat, implantar una xarxa de *pedibús perquè els xiquets vagen caminant al col·legi o dissenyar monedes locals per a ajudes socials.

Abans de tirar el teló al cicle, la regidora d'Impuls de l'Activitat Econòmica i Ocupació de l'Ajuntament de Castelló, Patricia Puerta, ha reiterat "el privilegi que suposa per a la ciutat organitzar un fòrum d'aquestes característiques" i s'ha donat a conèixer les futures seus que acolliran el fòrum el pròxim any: Màlaga i Santa Cruz de Tenerife.

 

Pujar