elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló cerca una proposta consensuada per a definir el desenvolupament urbanístic de Crèmor

Castelló cerca una proposta consensuada per a definir el desenvolupament urbanístic de Crèmor
  • El regidor d'Urbanisme convoca una reunió en el Menador amb veïns i entitats socials per a la propera setmana

MÉS FOTOS
Castelló cerca una proposta consensuada per a definir el desenvolupament urbanístic de Crèmor - (foto 2)
Castelló cerca una proposta consensuada per a definir el desenvolupament urbanístic de Crèmor - (foto 3)

La Regidoria d'Urbanisme ha convocat per a dimecres que ve, 3 de maig, una reunió amb entitats veïnals i socials del Districte Oest per a posar en comú el desenvolupament urbanístic de Crèmor. La trobada se celebrarà a partir de les 18.00 en el saló d'actes del Menador Espai Cultural i servirà per a clausurar l'exposició de maquetes d'estudiants de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València a través de la qual han plasmat la seua visió sobre el barri.

El regidor d'Ordenació del Territori i responsable de l'àrea d'Urbanisme, Rafa Simó, ha destacat que la convocatòria d'aquesta reunió "no solament respon a un compromís d'escoltar als veïns per a definir el futur del barri sinó a la voluntat d'aconseguir una solució consensuada a partir de les idees que ens aporten els propis veïns, els tècnics municipals i els estudiants d'Arquitectura".

En aquest sentit, l'alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat la "aposta del Govern Municipal per redactar un Pla General que responga a les necessitats veïnals, que resolga els seus problemes reals i faça de Castelló una ciutat més amable, sostenible i pensada per a les persones". Marco ha visitat l'exposició de maquetes en el Menador Espai Cultural al costat del regidor Rafa Simó per a conèixer quin és la visió que han plasmat quasi 200 estudiants d'Arquitectura en 17 treballs d'anàlisis del barri *Crèmor.

La reunió del pròxim dimecres pretén posar en comú propostes veïnals –algunes ja es van presentar el passat mes de febrer en la reunió que va tancar el procés participatiu en els barris sobre el Pla General-, les idees aportades pels estudiants i els tècnics municipals. Simó s'ha mostrat convençut que "aquest procés d'intel·ligència col·lectiva i creativitat ciutadana en la qual veïns, estudiants i tècnics aporten les seues propostes ens permetrà dissenyar el millor desenvolupament urbanístic possible per a Crèmor".

Per aquest motiu, el regidor ha subratllat la importància que veïns i entitats assistisquen a aquesta reunió en la qual "des de la Regidoria d'Ordenació del Territori anem a seguir escoltant les seues propostes per a millorar un barri essencial en el creixement de la ciutat de Castelló". El planejament urbanístic detallat que ara es pretén consensuar és el que defineix el traçat de vials, distribueix equipaments i dotacions, defineix tipologies d'habitatges i limita usos, entre uns altres i, segons ha insistit l'edil Rafa Simó, els veïns han de jugar un paper clau.

Crèmor ocupa una superfície de més de 200.000 metres quadrats en el futur Pla General de Castelló delimitada pel riu Sec, l'avinguda Pintor Oliet i la carretera de l'Alcora, on es troben l'estació intermodal o el col·legi Jaume I. "Volem posar en comú les propostes que ens facen arribar els veïns de la zona, les propostes que ens plantegen els estudiants de l'Escola d'Arquitectura de la Universitat Politècnica de València i la dels tècnics municipals per a definir el millor projecte de creixement per a aquesta zona a la qual tants anys s'ha donat l'esquena", ha conclòs Simó.

Pujar