elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló celebra el primer Consell de la Infància i l’Adolescència des de la crisi de la covid-19

Castelló celebra el primer Consell de la Infància i l’Adolescència des de la crisi de la covid-19
  • L'Ajuntament acull la sisena sessió d'aquest òrgan de participació creat en 2017 per a donar veu als xiquets, xiquetes i adolescents

MÉS FOTOS
Castelló celebra el primer Consell de la Infància i l’Adolescència des de la crisi de la covid-19 - (foto 2)
Castelló celebra el primer Consell de la Infància i l’Adolescència des de la crisi de la covid-19 - (foto 3)

La regidora d'Infància, Mary Carmen Ribera, ha presidit la celebració de la sisena sessió del ple del Consell municipal de la Infància i l'Adolescència que ha tornat a reunir-se aquest dimecres reprenent així l'activitat presencial d'aquest òrgan de participació infantil que no havia pogut reunir-se des de novembre de 2019. En la sessió, a la qual també ha assistit el regidor d'Educació, Francesc Mezquita, Ribera ha destacat tot el treball realitzat en els últims dos cursos en el si d’aquest òrgan de participació i ha posat en valor en  les propostes realitzades pels xiquets, xiquetes i adolescents que integren el Consell per a avançar cap a un model de ciutat que incorpore la visió dels veïns i veïnes més joves de Castelló.

La regidora d'Infància ha recordat que Castelló “va ser reconeguda en 2018 amb el segell de Ciutats Amigues de la Infància per UNICEF per les polítiques actives per a fomentar la participació i donar veu als xiquets i xiquetes de la ciutat, entre altres coses, per la creació un any abans d'aquest òrgan de participació i per l'elaboració del Primer Pla Integral de la Infància i Adolescència”. Així, ha manifestat que ha sigut un any “molt dur” per a la infància, que també s'ha vist afectada i ha patit les conseqüències de les mesures per a contindre la covid-19.

“Hui tornem a celebrar aquest ple infantil, el primer des que es declarara l'estat d'alarma per coronavirus, la qual cosa és una bona notícia perquè és un pas més cap a la normalitat i perquè hui els i les membres del Consell ens exposen tot el treball realitzat des de llavors i les seues propostes per a continuar fomentant la participació infantil en el disseny del nostre model de ciutat”, ha explicat.

En l'actualitat, el Consell Municipal de la Infància i l'Adolescència està integrat per set persones després de decidir aprovar una pròrroga extraordinària dels integrants de l'anterior Consell per a poder finalitzar les iniciatives que s'havien plantejat. “Vull posar en valor i destacar l'esforç realitzat aquest últim any, en el qual heu desenvolupat una gran faena i demostrat una gran implicació i compromís”, ha manifestat Ribera en el ple infantil.

Durant la sessió plenària, els xiquets, xiquetes i adolescents integrants han exposat tot aquest treball realitzat en els cursos 2019-2020 i 2020-2021 i que s'ha plasmat en el disseny del logotip del Consell Municipal de la Infància i Adolescència; han participat en l'Estratègia Valenciana de la Infància i Adolescència, aportant la seua visió i propostes, especialment en relació a la protecció contra l'empobriment i la transmissió generacional de la pobresa; i han dissenyat i realitzat una enquesta per a conéixer els principals temes d'interés de la població infantil i adolescent de la ciutat.

En aquesta enquesta van participar 919 xiquets, xiquetes i adolescents d'entre 10 i 18 anys dels sis districtes de la ciutat i es va concloure, entre altres coses, que els principals temes d'interés són els que tenen a veure amb la diversitat, les ajudes bàsiques i la igualtat. A més, més del 90% van valorar com molt o bastant important la participació infantil però també es va detectar que un alt percentatge (74%) no coneixen aquest òrgan de participació, per la qual cosa proposen impulsar les accions per a donar a conéixer-lo entre els i les estudiants.

Pujar