18 de gener de 2021 18/1/21

Castelló i Càritas renoven el conveni per al projecte de formació familiar

Castelló i Càritas renoven el conveni per al projecte de formació familiar - (foto 1)
  • L'Ajuntament aportarà una ajuda de 150.698 euros per a impartir classes que contribuïsquen a la inserció social i laboral

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat el projecte de conveni amb Càritas Interparroquial per al desenvolupament del projecte Aules de formació familiar durant el 2019. L'acord comporta una aportació econòmica municipal de 150.698,57 euros per a aquesta iniciativa.

El programa té per objecte crear espais d'integració, orientació, aprenentatge d'habilitats i actituds, formació, i inserció social i laboral, a través de l'assimilació i interiorització de conceptes i hàbits, per part de la població a la qual atén que per circumstàncies diverses pateix i ha patit durant anys l'aïllament i l'exclusió social.

El projecte es compon de tres unitats. Una és la denominada Aules de Formació Familiar La Llar Sant Lorenzo, que es desenvolupa en la plaça Urban. Els destinataris són la població adulta, major de 16 anys, que presente dificultats per a desembolicar-se en l'àmbit laboral, familiar, domèstic o social, prioritzant als residents en el barri Sant Lorenzo.

Una altra unitat són les Aules de Formació Familiar La Llar Zona Nord, que es realitza en el Centre Municipal de Serveis Socials del carrer Cronista Rocafort, els destinataris del qual són la població adulta, major de 18 anys, que presenten dificultats en l'àmbit laboral, familiar, domèstic o social, independentment de la seua zona de residència.

Forma part d'aquest mateix projecte un Taller Jove, situat en els locals dels quals és titular el Bisbat de Sogorb-Castelló en la parròquia de Nuestra Señora de los Ángeles del grupo Perpetuo Socorro. Està dirigit a menors i joves de 12 i 18 anys, amb serioses dificultats d'adaptació al mitjà escolar i a l'entorn educatiu, que presenten indicadors de risc social amb alta probabilitat de desembocar en delinqüència, drogodependències i exclusió social. 

Pujar