elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló bonifica fins al 70 % de l'IBI dels horts en producció per recuperar el valor social del sistema agroalimentarió

Castelló bonifica fins al 70 % de l'IBI dels horts en producció per recuperar el valor social del sistema agroalimentarió
  • L'Ajuntament bonifica el 50% als horts en producció i un 70% als ecològics

MÉS FOTOS
Castelló bonifica fins al 70 % de l'IBI dels horts en producció per recuperar el valor social del sistema agroalimentarió - (foto 2)

L'Ajuntament de Castelló ha aprovat enguany una bonificació en l'Impost de Béns Immobles (IBI) dels horts en producció agrària per a incentivar l'activació del sector agrari, fomentar un consum de proximitat i saludable i reforçar la conservació del cinturó verd. Les parcel·les en actiu comptaran amb una bonificació del 50% i les que certifiquen en ecològic un 70%.

«La pandèmia ens ha recordat la importància de la nostra agricultura i ramaderia per alimentar-nos. En les setmanes més dures de confinament es va mantindre l'activitat perquè era un sector essencial. Si avancem cap a un sistema agroalimentari de proximitat i respectuós amb el medi ambient garantirem una alimentació saludable per a la ciutadania, generarem ocupació i cuidarem del terme.  Per això ja treballem en un Pla de Recuperació Agrària i este mes estem desenvolupant la campanya l'Alimentació és Salut per posar en valor al nostre sector primari i explicar la importància del que mengem», afirma el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

El regidor d'Hisenda, David Donate, recalca que aquesta bonificació forma part del paquet de mesures fiscals aprovades per a aquest 2021. “Tot un paquet fiscal i modificacions d'ordenances que aprovem amb el clar objectiu de pal·liar la situació de crisi econòmica provocada per l'emergència sanitària, incentivar l'activitat econòmica i introduir una fiscalitat verda i progressiva”, explica. Donate subratlla que, entre aquestes noves mesures, “la bonificació de l'IBI Rústic pretén posar en valor i incentivar el sector agrari local”.

L'Ajuntament comptarà per a la gestió d'esta bonificació amb la col·laboració de les comunitats de regants de la ciutat (Sindicat de Regs, el Coto Arrocero i la Comunitat de Regants del Pantano de Maria Cristina), que ajudaran a difondre política al llarg de 2021 entre els seus associats i, a més, els rebuts dels consums de reg serviran per justificar l'activitat agrària.

Les persones interessades poden sol·licitar la bonificació durant tot 2021 al Registre General, situat al Palau de la Festa, o en el servei electrònic (sede.castello.es). La bonificació s'aplicarà sobre els rebuts de 2022.

Pujar