elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló i SEO Bird Life formaran a voluntaris ambientals per a cuidar la nidificació del corriol camanegre

Castelló i SEO Bird Life formaran a voluntaris ambientals per a cuidar la nidificació del corriol camanegre
  • El 7 de maig hi haurà un curs formatiu en el Planetari i el 16 de maig una jornada d'observació d'ocells a la platja del Serradal

La Regidoria de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló i la societat ornitològica SEO Bird Life continuen el mes de maig amb les activitats per a millorar l'hàbitat del corriol camanegre en el litoral de la ciutat. El 7 de maig hi haurà una formació de voluntariat ambiental amb l'objectiu de cuidar la nidificació de l'ocell, que es desenvolupa fins a juny. I el 16 de maig será el torn d’una jornada d'observació d'ocells a la platja del Serradal. Aquestes iniciatives formen part del projecte de renaturalització de platges que desenvolupa SEO Bird Life per a millorar l'hàbitat del corriol.

“Les platges i les dunes integren un dels ecosistemes més valuosos per a la conservació de la biodiversitat. Un dels seus valors més importants per al seu manteniment és el corriol camanegre, un ocell que cria a les platges, comuna fa 30 anys, però que ha perdut un 70% de la seua població en la Comunitat Valenciana, formant part del catàleg valencià d'espècies vulnerables. Per això col·laborem amb SEO Bird Life amb aquest projecte de renaturalització per a millorar l'hàbitat del corriol i ajudar a recuperar una biodiversitat que és essencial per a mantindre neutre litoral i garantir un equilibre ambiental”, subratlla el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

La jornada de formació de voluntariat ambiental té l'objectiu d'impulsar una vigilància de les zones de nidificació del corriol en el Serradal perquè es desenvolupe de manera segura. La impartirà SEO Bird Life a la sala de conferències del Planetari, de 18.00 a 20.00 hores, i prosseguirà amb una visita a la microreserva de la platja del Serradal.

El projecte de millora de l'hàbitat del corriol seguirà el 16 de maig amb una jornada d'observació d'ocells marins a la platja del Serradal, de 09.00 a 12 hores. Al març ja es va organitzar una jornada de voluntariat ambiental de la mà de SEO Bird Life i Itinerantur a les platges del Serradal i el Pinar, que va propiciar la revegetació de 1.569 plantons d'espècies autòctones.

Les persones interessades a inscriure's en el curs de formació del 8 de maig i en la jornada d'observació d'ocells del 16 poden fer-ho a través del correu electrònic: seo@valencia.org                                                                                    

Pujar