5 de desembre de 2020 5/12/20

Castelló atén a més de 1.200 menors en les campanyes d'animació i menjadors escolars d'estiu

Castelló atén a més de 1.200 menors en les campanyes d'animació i menjadors escolars d'estiu - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Castelló atén a més de 1.200 menors en les campanyes d'animació i menjadors escolars d'estiu - (foto 2)
  Castelló atén a més de 1.200 menors en les campanyes d'animació i menjadors escolars d'estiu - (foto 3)

  L'Ajuntament de Castelló ha atès a més de 1.200 menors en les campanyes municipals d'animació de l'estiu, de menjadors escolars i d'oci i educació especial en el que va d'estiu “amb l'objectiu de donar major resposta a les necessitats de suport familiar”, ha destacat el regidor de Benestar Social i Benestar, José Luis López, que ha fet un primer balanç de la campanya mancant tancar les dades definitives de la segona quinzena d'agost.

  L'edil José Luis López ha explicat que aquests programes “pretenen facilitar la conciliació familiar i laboral, en el cas dels programes d'animació, i garantir que xiquets i xiquetes en situació de precarietat severa reben almenys un menjar principal al dia. En el cas del programa de catering, s'han atès el 100% de les sol·licituds derivades des dels serveis socials”.

  Per quinzenes, la primera de juliol ha sigut la que ha registrat un major nombre d'usuaris. Així, durant aqueixos primers 15 dies de juliol les campanyes d'animació d'estiu i el servei de catering van atendre, en conjunt, a 395 usuaris. La segona quinzena de juliol la xifra va ser de 375 de juliol, i com ha ocorregut en anys anteriors, aquesta xifra ha descendit a l'agost, quan s'han comptabilitzat 222 usuaris en la primera quinzena i 194 en la segona. cal recordar que l'última setmana de juny, des que van finalitzar les classes, ja es va engegar el servei de catering que va atendre durant aqueixa última setmana de juny a 44 menors.

  A aquestes xifres, cal sumar els 42 usuaris que s'han sumat al programa d'oci i educació especial. “Enguany, mancant tancar les dades definitives, els programes municipals d'animació i de catering d'estiu han atès a 1.272 menors”, ha apuntat López, qui ha insistit que “amb aquests programes facilitem, en uns casos, la conciliació de la vida familiar i laboral i, en uns altres, garantim que menors en situació de precarietat material severa reben almenys un menjar principal al dia”.

  En aquest sentit, el regidor José Luis López ha destacat que en el programa de catering, que també inclou activitats de dinamització, s'han atès totes les sol·licituds que s'han presentat. “El grau de participació evidencia la rendibilitat social dels projectes inclosos en la campanya d'animació de l'estiu. A més, l'oportunitat d'incloure el servei de menjador ha suposat un suport real a les famílies que han acreditat dificultats per a cobrir les necessitats bàsiques d'alimentació”, ha subratllat l'edil.

  Els programes inclosos en la campanya d'estiu per al 2016, Oci i educació especial, ‘Temps d’*Esplai’, ‘Vine al Pinar’ i Catering i activitats lúdiques i esportives tracten de “donar major resposta a les necessitats de suport a les famílies”, ha afirmat l'edil, per la qual cosa els quatre programes, tant els de conciliació com el de menjador, contemplen la gratuïtat del servei per a aquells menors derivats pels recursos i serveis d'atenció a menors i famílies d'àmbit social, educatiu i sanitari a través d'un informe emès pel Negociat de Família i Infància que acredite la situació d'especial necessitat.

  Pujar