23 de setembre de 2020 23/9/20

Castelló assaja el seu primer pas de vianants amb il·luminació intel·ligent

Castelló assaja el seu primer pas de vianants amb il·luminació intel·ligent - (foto 1)

  Castelló estrenarà el seu primer pas per a vianants amb il·luminació intel·ligent per a millorar la seguretat viària. Aquesta tecnologia, que conjuga leds amb detectors de moviment, permet intensificar la il·luminació quan s'adverteix la presència de vianants i ciclistes, de manera que millora la seua visibilitat a més d'anticipar la seua presència als conductors. Es tracta d'una prova pilot situada en la ronda Est, en el pas per als vianants existent en la rotonda d'intersecció amb l'avinguda Germans Bou.

  El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Castelló, Rafa Simó, ha explicat que “aquest sistema pretén millorar la seguretat de vianants i ciclistes, els usuaris més vulnerables de la piràmide de mobilitat, en un pas de zebra de gran demanda per la seua ubicació en la ronda de circumval·lació”. Mobilitat ha triat aquest punt que dóna continuïtat a l'itinerari per als vianants i ciclista que connecta el nucli urbà-Grau a través de l'avinguda Germans Bou i pel qual, diàriament, circulen una mitjana de 30.000 vehicles. Aquesta prova pilot “suposa continuar avançant cap a una ciutat més intel·ligent i segura”.

  Aquesta iniciativa s'emmarca dins del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible i Seguretat Viària de Castelló, que pretén millorar les condicions i qualitats dels passos de vianants, ja que suposen “elements urbanístics i vials que precisen de major seguretat”, segons l'edil. Altres accions com els semàfors amb comptador de temps per a vianants, la instal·lació de passos de zebra elevats, la reducció de l'amplària de carrils, l'impuls als camins escolars, la reordenació viària o la millora de la visibilitat en entorns docents també s'integren en aquest pla global de millora de la mobilitat.

  L'actuació, encara en fase d'execució, també ha inclòs la senyalització del pas ciclista en la intersecció de la ronda Aquest, amb quatre carrils de circulació. Aquesta connexió de l'eix ciclista Est-Oest és una de les propostes recollida en el Pla Director de la Bicicleta per a afavorir l'ús d'aquest vehicle no contaminant i saludable en els desplaçaments urbans.

  Rafa Simó ha subratllat que “aquestes accions, per xicotetes que puguen semblar, contribueixen a fer de Castelló una ciutat més amable, que afavoreix una mobilitat més sostenible i segura i que possibilita la convivència de vianants, conductors i ciclistes amb condicions de seguretat”.

  Pujar