elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Castelló aprova la contractació per a reformar la Cambra Agrària i reforçar el seu paper de suport al sector agroalimentari

Castelló aprova la contractació per a reformar la Cambra Agrària i reforçar el seu paper de suport al sector agroalimentari
  • La Junta de Govern Local inicia l'expedient per a renovar l'espai amb un cost de 200.000 euros

La  Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Castelló ha aprovat aquesta setmana el procés de contractació de les obres de reforma de la Cambra Agrària Municipal amb l'objectiu de convertir l'espai en arrel de les polítiques agràries i mediambientals. L'obra actuarà sobre l'envolvent amb la substitució de la carpinteria exterior i interior de l'edifici, una actuació que millorarà l'eficiència energètica i modernitzarà l'espai.

«Aquesta setmana hem aprovat l'expedient per a iniciar la contractació d'unes obres projectades per a condicionar les instal·lacions i recuperar el servei d'atenció al públic d'unes dependències que formen part del catàleg del patrimoni municipal, però que havien caigut en desús municipal en les últimes dècades», explica el regidor de Transició Ecològica de l'Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro.

Ara s'inicia la contractació per procediment obert i l'actuació contempla la substitució de la fusteria exterior de la façana i patis interiors per a millorar les capacitats tèrmiques i reduir la petjada de carboni. El termini d'execució se situa en les 12 setmanes. La intervenció respectarà les característiques arquitectòniques, constructives i històriques de l'immoble, que va ser construït en 1933. El pressupost de 200.000 euros és finançat pel programa Reconstruïm els pobles de la Vicepresidència Segona i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, una iniciativa per a ajudar a la reactivació a través de la rehabilitació urbà.

Així mateix, esta actuació s'acompanyarà amb una millora de l'accessibilitat i l'eliminació de barreres arquitectòniques, donat que una de les millores del contracte de manteniment de dependències municipals inclou la instal·lació d'un ascensor per a l'edifici de l'Avinguda Lledó, que haurà d'estar en funcionament abans que acabe l'any.

La Cambra Agrària alberga en l'actualitat seu de les comunitats de regants de Castelló i tramita els permisos de crema. L'objectiu de la Regidoria de Transició Ecològica és que este any estiga oberta l'oficina d'atenció al públic dels Serveis Agraris Municipals.

Pujar